www.elllobregat.com
L’AMB renova la planta de tractament de residus de Gavà-Viladecans

L’AMB renova la planta de tractament de residus de Gavà-Viladecans

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El procés d’optimització del centre té una inversió de 8 milions d’euros
L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat avui el projecte de reforma del Centre de Tractament de Residus Metropolitans (CTRM) de Gavà-Viladencas. La planta, operada per l’empresa pública TERSA i gestionada per l’AMB, renovarà completament la maquinària, permetent un procés totalment automatitzat que ocuparà només la meitat de l’espai (fins ara de dues naus). A la nau que quedarà lliure s’hi instal•larà la nova línia per al tractament de residus voluminosos, que fins ara estava situada a l’aire lliure. Aquesta nova línia passarà a ser una de les més modernes d’Europa, comptant amb diferents equips segons la mida i material del residu.

Està previst que les obres de millora comencin aquest mes de juliol, i que finalitzin en acabar el 2014. L’objectiu d’aquesta remodelació és crear una instal•lació més eficient, amb un menor impacte ambiental i que garanteixi totes les mesures de seguretat marcades per la normativa de prevenció de riscos laborals.

El cost total del projecte serà de 8 milions d’euros, finançats amb recursos propis de TERSA. El cost de la planta d’envasos s’anirà recuperant a través d’ECOEMBES.

La planta té capacitat per tractar 24.000 tones/any d’envasos i 50.000 tones/any de residus voluminosos.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios