www.elllobregat.com
L’Hospitalet celebra els deu anys del Festival Per Amor a L’Hart

L’Hospitalet celebra els deu anys del Festival Per Amor a L’Hart

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Lali Ayguadé, Akram Kam Company, Ramonas, La intrusa, Cirque de demain i Le Dessous de Barbara són algunes de les companyies que hi participen. En total 20 participants que actuaran en dos escenaris: la Rambla de la Marina, com a escenari principal, i la plaça de l’Ajuntament
El festival d’arts escèniques de carrer Per Amor a L’Hart, que organitzen conjuntament l’entitat Bipol•art i la Regidoria de Joventut i Esports, celebra aquest any el seu desè aniversari i confirma així la seva consolidació com a gran cita d’estiu de la cultura a la ciutat i com a plataforma de difusió per a artistes i creadors.

La seva programació d’espectacles d’alt nivell artístic a peu de carrer aplega cada any ciutadans àvids de gaudir de la cultura els vespres i les nits d’estiu en un ambient cívic i distès. En aquests deu anys, el festival ha passat d’un a dos escenaris. A la plaça de l’Ajuntament s’hi ha afegit la rambla de la Marina —amb una graderia per a 300 espectadors. Coincidint amb el desè aniversari, el festival amplia el seu programa avançant el seu inici a la tarda de dijous, a més de divendres i dissabte, en l’escenari de la rambla de la Marina.

En aquesta edició, es presenten companyies de prestigi reconegut de dintre i fora de Catalunya. Pel que fa a la dansa, destaca la participació de Lali Ayguadé, que durant 8 anys va formar part de la companyia Akram Kam Company de Londres, candidata l’any 2010 a ballarina excepcional dels premis de la crítica de la capital britànica. També hi seran, entre altres, la jove companyia de hip-hop Love 4 this i l’artista hospitalenc Joan Català, que fusiona dansa, teatre i circ en el seu espectacle Pelat. La companyia Ramonas oferirà en primícia l’espectacle Era, mentre que la companyia La Intrusa presentarà l’espectacle Delta Víctor, estrenat al Brasil l’any 2010.

El circ continua sent un dels protagonistes de la programació amb espectacles per a tota la família, amb grups com la companyia Morosof, d’acrobàcies aèries, que ha estat guardonat al prestigiós festival Cirque de Demain, a París. La companyia francesa Le Dessous de Barbara presentarà l’espectacle més àcid i transgressor. Tampoc no hi faltaran les habituals batalles de break dance, que tindran lloc la tarda de divendres.

Dissabte hi haurà el ja clàssic cabaret de circ per tancar el festival, que arriba a la quarta edició. Amb la música de Los Circonautas com a fons, actuaran, entre altres, el malabarista Fernando Pose, l’equilibrista Nacho Flores i l’acròbata Guga. Les nits del festival es tancaran a la rambla de la Marina amb les actuacions musicals de Dj’Konguito, Lenin Güiroloco Jiménez i la seva orquestra i Skatalonia.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios