www.elllobregat.com

L’Hospitalet combat amb teatre el soroll nocturn

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La ciutat inicia una campanya cívica amb càpsules teatrals a l’espai públic per fomentar el respecte del descans dels veïns
Arriba la mitjanit i si alguna corrent d’aire s’intuïa, a l’estiu satura totalment. Amb tota la xafogor de tot el dia i de la humitat costanera, només queda obrir les finestres per aprofitar qualsevol frescor de la nit. En contra, el soroll del carrer. Per tal que sigui el mínim possible, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha engegat una curiosa campanya cívica anomenada “Xst! No facis soroll. Respecta el descans dels veïns”. Tres actors de la companyia hospitalenca Plàudite Teatre representaran càpsules teatrals a zones de concentració de persones, zones d’oci, terrasses, vetlladors i locals de pública concurrència per fomentar el descans dels veïns.

Aquestes representacions arriben avui al barri de Santa Eulàlia. A partir de les 19.30 hores, es farà la primera de les representacions a la plaça de Milagros Consarnau, a la qual assistirà el tinent d’alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme, Alfons Bonals. Les representacions continuaran en altres zones concorregudes del barri, com la plaça de Francesc Macià i Llussà.

Aquesta campanya s’ha posat en marxa coincidint amb l’inici de l’estiu, que és l’època de l’any en què es registren més incidències per una major ocupació de la via pública per part de la ciutadania. La campanya informativa per minimitzar els sorolls —tant a l’interior dels habitatges com a la via pública— dóna les pautes per millorar la convivència. Els sorolls són una de les molèsties més freqüents entre els veïns i les veïnes de les grans ciutats, principalment a la nit.

En una segona fase, l’Ajuntament farà arribar una carta a tots els locals de pública concurrència de la ciutat, informant sobre els eixos de la campanya cívica contra els sorolls. Les denúncies per excés de sorolls poden arribar als 750 euros, segons l’Ordenança del civisme i la convivència de L’Hospitalet.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios