www.elllobregat.com

Disset empreses i organismes aplicaran la Formació Professional Dual el curs vinent

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Viladecans estrenarà aquesta modalitat formativa, cada cop més comuna, oferint als estudiants estades laborals amb contractes o beques
Demà 8 de juliol es segellarà el punt de partida de la Formació Professional Dual a Viladecans. Disset empreses i organismes de la ciutat signaran, juntament amb el director general de FP Inicial i Ensenyaments de règim especial de la Generalitat, Melcior Arcarons; la directora de l’Institut Torre-roja, Núria Vallduriola i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, el conveni que impulsarà aquesta modalitat formativa a partir del curs vinent.

A partir del curs 2014-2015, l'Institut Torre Roja oferirà la primera experiència de FP Dual a Viladecans. El centre comptarà amb dos graus mitjans i un grau superior, amb una fórmula que, en certa manera, recupera la figura de l'aprenent, tot combinant la formació a l'institut i als centres de treballs.

Al voltant d'un centenar de joves participaran en aquests tres primers cicles formatiu en dualitat, que per al curs 2015-16 es volen ampliar amb la col•laboració activa d'empreses locals. Viladecans serà la tercera ciutat del Baix Llobregat que incorpori aquesta modalitat formativa en alternança dual entre centre educatiu i empresa, que el curs passat es va realitzar en un total de 36 municipis catalans.

L'FP Dual permet apropar les competències professionals al que demanda el sistema productiu, una fórmula que també suposa una motivació extra a l'alumnat. I és que, a més de fer classes a l'institut, aquest fa una estada remunerada a l'empresa per mitjà d'un contracte o d'una beca. Després d'un primer any de formació més habitual -en el qual l'alumnat rep classes a l'institut que es complementen amb pràctiques formatives i productives al centre de treball-, és en el segon any quan entra en joc la formació dual.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios