www.elllobregat.com

Una nova mostra de dèficit democràtic a Castelldefels

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Castelldefels continua convulsa. Qualsevol tema d’interès per a la ciutadania que s’abordi passa a ser uan bomba en mans de l’actual govern municipal del PP. L’últim cas ha estat el de l’adjudicació de la contrata del servei de neteja i de recollida de residus de la ciutat per a la pròxima dècada.

En resum, la nova contrata suposaria pagar pràcticament el mateix a canvi d’un servei pitjor. El servei serà pitjor perquè les freqüències de pas dels vehicles i els operaris de la neteja serà inferior al que hi havia fins ara. El cost serà practicament el mateix per l’ús de material més car (camions i contenidors que valen pràcticament el doble). Per arrodonir-ho, els treballadors que ara fan aquesta feina no tenen garantit ni el lloc de treball ni les condicions laborals durant tota la vigència de la concessió.

Que hi hagin sectors de la població i els partits de l’oposició critiquin una iniciativa d’un govern és habitual, dirà vostè. I té tota la raó. Amb matisos diversos entre els diferents grupos, l’oposició en bloc ha votat en contra de la proposta defensada per l’ajuntament. Com que el govern municipal del PP està en minoria, han perdut la votació. Fins aquí tot normal. Però hem de recordar el que hem dit abans: que qualsevol tema es converteix en una bomba en mans del PP de Castelldefels.

I la bomba ha estat la reacció autoritària i injustificable de l’alcalde. Durant els seus tres anys de mandat, l’alcalde de Castelldefels ha donat moltes mostres de dèficit democràtic. Fins i tot quan tenia una majoria sobrada per governar. Però ara que es troba en minoria, l’alcalde perd els papers massa sovint. I això ha passat en perdre la votació sobre la contrata de neteja, amenaçant a l’oposició amb emprendre accions legals per votar-hi en contra i insinuant que aquesta decisió pot donar peu a indemnitzacions.

És a dir, amenaça a aquells que no voten com ell vol. I no només ho diu, sinó que utilitza la web municipal per escampar la seva postura fora de to.

La paràlisi que durant aquests tres anys de mandat del PP ha patit l’Ajuntament, suavitzada per l’enorme feina que estan fent els treballadors i treballadores municipals, està deixant Castelldefels tocada. L’alcalde, més preocupat per la seva carrera política, està en caiguda lliure, incapaç de dialogar ni amb l’oposició per buscar complicitats ni amb els veïns i les veïnes. I en aquesta caiguda està arrossegant als regidors de l’aVVIC, corresponsables de la situació des de l’equip de govern.

Així estan les coses a Castelldefels. I així és natural que cada dia que passa hi ha més gent amb ganes de que arribin les eleccions municipals del 2015 per canviar-les.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(6)

+
0 comentarios