www.elllobregat.com

El Baix Llobregat ha estat la quarta comarca que més ha participat en el Multireferèndum

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La campanya recull el vot de quasi 2.500 persones de la comarca, amb 11 municipis participants i 19 taules electorals
La iniciativa Multireferèndum, engegada per diferents entitats catalanes, ha presentat la seva valoració de resultats i incidències després de la campanya de vot múltiple. Pel que fa a la comarca del Baix Llobregat, 2.484 persones van participar aportant el seu vot a les diferents preguntes que es proposaven des de les plataformes organitzadores, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana. Amb onze municipis participants i amb 19 taules al carrer, el Baix Llobregat és la quarta comarca de tota Catalunya en xifres de participació del Multireferèndum, que en total va recollir el vot de 37.495 catalans.

La iniciativa es va organitzar, en una primera fase, des del 23 d’abril fins el 16 de maig i, després, en resposta a la interrupció parcial de la votació per l’acció del departament d’Interior en el marc de les Eleccions Europees, es va organitzar una segona fase del 26 de maig al 4 de juny.

Parlant estrictament dels resultats de les diferents preguntes que es proposaven en format de referèndum, la ciutadania va decidir, entre d’altres, una agricultura sense transgènics (91’5%); sí al control democràtic directe sobre el sector energètic (el resultat més alt amb el 98’0% a favor); i, en contra, els votants no volen la línia de Molt Alta Tensió (MAT) ni tampoc el BCN World (el percentatge més baix amb un 73’9%).

Segons dades dels organitzadors, els Mossos d’Esquadra van aixecar acta a 161 taules de les 237 instal•lades, identificant a 510 persones i imputant a 23.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios