www.elllobregat.com
La Zona Franca de Barcelona torna a generar beneficis

La Zona Franca de Barcelona torna a generar beneficis

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El plenari del Consorci confirma la reactivació econòmica de la Zona Franca de Barcelona que tanca el 2013 amb 7 milions d’euros de benefici i passa dels onze al primer semestre del 2014
Els comptes del Consorci de la Zona Franca tornen a agafar color, per deixar enrere el vermell. El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZB) ha tancat el 2013 amb un benefici de 7 milions d’euros, recuperant la senda dels guanys. A més, s’arribarà als 11 milions d’euros de benefici només al primer semestre d’aquest 2014. Es confirma, doncs, el canvi de tendència i la recuperació econòmica de la Zona Franca de Barcelona.

Després de dos anys de pèrdues, d’alt endeutament, d’ajustament de costos i valors de les propietats immobiliàries, la Zona Franca torna a ser un atractiu per a la ubicació industrial i logística.

El punt d’inflexió es va donar al tancament del 2011, quan es van registrar dotze milions de pèrdues. Allà es va començar a traçar la nova estratègia que no donaria fruits al primer any (pèrdues de fins a 26’9 milions d’euro) però sí al següent, tot i l’excessiu endeutament financer (231 milions) que arrossegava la institució pública amb un context on tots els actius estaven sobrevalorats. El cop de rumb va comportar la reducció de costos de l’empresa en un 20% per estalviar uns set milions d’euros i la reducció dels serveis externs i de la plantilla, que es va reduir de 135 a 109 treballadors. Els preus van baixar un 30% i es van introduir bonificacions temporals pels arrendataris sense liquiditat.

El 2013 ja va tancar amb beneficis i el que portem de 2014 ja supera les dades de l’any passat gràcies, en part, a la venta de dos actius com la subhasta pública de l’edifici Banc de Sang i de Teixits per 38’2 milions i la venta de l’edifici Torre Telefónica per 107 milions d’euros. Xifres que permetran reduir significativament l’endeutament financer que encara arrossega l’entitat.

15 de juliol de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios