www.elllobregat.com

Iniciativa per Molins de Rei proposa la creació d’una gran Plaça Pública a l’espai del Molí “per evitar un nyap urbanístic”

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El grup ecosocialista creu que s’haurien d’aprofitar les plaques fotovoltaiques existents per l’autoconsum de la futura Biblioteca i els altres serveis que s’instal•lin en el futur en l’edifici del Molí
“Nyap urbanístic”. Així ha definit el grup municipal d’Iniciativa per Catalunya de Molins l’actual projecte que el govern municipal executarà al futur edifici del Molí. Els ecosocialistes proposen replantejar tot l’espai del Molí amb la creació d’una gran plaça pública, on s’aprofiti les plaques fotovoltaiques existents per l’autoconsum de la futura Biblioteca i els altres serveis que s’instal•laran al futur edifici Molí. Aquesta és l’alternativa que el grup ha volgut plantejar en resposta, segons ICV, a la imposició de l’equip de govern després de no fer participar a la ciutadania en aquest projecte i d’haver posat en qüestió el Pla d’Equipaments aprovat pel Ple Municipal amb la construcció de la Biblioteca a l’edifici del Molí.

En un comunicat, Iniciativa entén que no es pot perdre la inversió efectuada amb plans finançats per l’Estat i, per tant, que és del tot imprescindible que s’inclogui l’aprofitament de les plaques fotovoltaiques instal•lades i sense connexió a la xarxa des de fa més de tres anys, incorporant-les al projecte de la Biblioteca i de rehabilitació de l’edifici del Molí. D’altra banda, segons ICV, la Biblioteca i els diferents serveis de l’edifici del Molí generen unes noves necessitats d’espai. Per això, justifiquen un replantejament urbanístic amb una gran plaça lliure de més equipaments o habitatges.

Per tot plegat, el grup ecosocialista prefereix eliminar l’actual edificabilitat de l’espai del Molí, posant-la alternativament, en una part a la Plaça de la Llibertat i en altres espais urbans si fos necessari: “Considerem que la proposta s’ajusta a les necessitats dels futurs usos de l’edifici i permet a la vila guanyar de forma definitiva un gran espai ciutadà i crear una gran plaça pública en el centre de la Vila”.

15 de juliol de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios