www.elllobregat.com

La Justícia absolt a l’ex-gerent de l’Ajuntament de Pallejà del delicte d’assetjament

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La sentència nega també que l’alcaldia del municipi hagués exercit pressions sobre la denunciant, una interventora municipal
Tot va començar l’any 2011 quan la interventora denunciant havia tingut, tal i com recull la sentència, “discrepàncies amb d’altres funcionaris de l’Ajuntament de Pallejà per la forma en que es portava la comptabilitat i per la publicació al tauler d’anuncis (per part de la interventora) de l’import de les nòmines de tots els funcionaris, el que li provocà un enfrontament personal amb alguns funcionaris”. Els fets van ser denunciats per la pròpia Agència Catalana de Protecció de Dades i, de la mateixa manera, la interventora va adduir presumptes pressions laborals i assetjament sexual per part de l’ex-gerent del consistori.

Doncs bé, el Jutjat Penal nº20 de Barcelona ha absolt d’aquests delictes a l’ex-gerent i, per tant, es deslliura el consistori de la possible responsabilitat civil subsidiària. Segons la sentència, “no es desprèn que l’acusat hagi tingut una actitud intimidadora o vexatòria” respecte a la denunciant, en aquest cas la interventora municipal. Tanmateix, el text desestima les acusacions de la interventora per presumptes pressions laborals afirmant que “no ha quedat provat que l’acusat tingués possibilitat d’incidir en les aspiracions professional de la denunciant en el seu lloc de treball”.

La sentència deixa net de culpa en tots els casos a l’Ajuntament, qui va aplicar el protocol d’assetjament i va oferir de manera reiterada ajuda i protecció a la presumpta víctima. “Estem satisfets en primer lloc perquè no s’hagi produït un cas d’assetjament sexual al consistori i, en segon perquè la sentència conclogui que no existia possibilitat per la meva part de coaccionar a un dels implicats, en aquest cas la interventora, tal i com va arribar a afirmar”, ha dit avui l’alcalde de Pallejà, Ismael Àlvarez, coneguda la sentència.

Al llarg del judici, la defensa de l’ex-gerent ha mantingut que la intenció de la interventora era pressionar els responsables municipals per a consolidar la seva plaça sota la presumpta coacció al que en aquell moment era el gerent del consistori i acusant de connivència a l’alcalde.

15 de juliol de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (5)    No(3)

+
2 comentarios