www.elllobregat.com
Miquel Iceta confirma la pèrdua de poder del Baix Llobregat a la directiva del PSC

Miquel Iceta confirma la pèrdua de poder del Baix Llobregat a la directiva del PSC

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Iceta ja es va carregar a Balmón com a número dos i avui ha confirmat el nomenament d'Antoni Fogué, de Santa Coloma de Gramenet, com a secretari de política municipal i Esther Niubó com a portaveu del partit

“Segueixo treballant perquè el PSC tingui una direcció potent. Avui us comunico la meva proposta de viceprimera secretària: Núria Parlon”. Així ha piulat Miquel Iceta la nova número dos del partit. Núria Parlón, actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, qui a punt va estar de presentar-se per liderar el partit a proposta de dos pesos pesats del PSC al Baix Llobregat, Antoni Poveda i Antoni Balmón, substituirà precisament a Balmón com a número dos del partit en el procés de remodelació que Iceta ja ha engegat.

Des de la seva confirmació com a primer secretari del partit, diumenge passat, ja hem conegut els dos càrrecs que portaran el timó en la nova etapa dels socialistes i que, d’alguna manera, permeten extreure les dues primeres conclusions de la nova era Iceta.

La primera té a veure amb l’elecció del president del partit. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, un socialista ‘sobiranista’, ha estat l’escollit per presidir el PSC en el que és un piquet d’ulls als crítics del partit. La segona conclusió és la pèrdua de poder que els socialistes de la comarca tindran. L’entrada de Núria Parlón significa la sortida de l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, com a peça principal en la direcció del PSC. A nivell comarcal aniran apareixent diferents punts d’interès, preguntes a contestar. De moment, la primera: ¿Quin paper jugaran il·lustres socialistes del PSC-Baix Llobregat com Balmón, Poveda o, també, Núria Marín, de L’Hospitalet de Llobregat?

De moment, sembla que més aviat tindran un paper secundari. Les noves piulades d'Iceta confirmen la pèrdua de poder dels guardins socialistes de la comarca a la directiva del PSC. El nomenament d'Antoni Fogué, de Santa Coloma, com a secretari de política municipal i el de l'eurodiputada Esther Niubó com a portaveu són la prova. Assumpta Escarp serà, d'altra banda, la secretaria d'organització del partit, en representació de l'altre pilar fonamental de vots dels socialistes: el barcelonès.

*Veure notícia relacionada: "Iceta y la segunda fila toman las riendas del PSC"

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios