www.elllobregat.com

L'obres de manteniment dels ferms de les rondes provocarà afectacions i desviaments al llarg de l'estiu

Informació de Servei

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El Consell Comarcal del Barcelonès i L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han programat per aquest estiu diferents actuacions de manteniment del ferm en tres trams de les Rondes de Barcelona. Les obres milloraran les condicions de la via, amb una renovació de la capa de rodament i el pintat de la senyalització horitzontal. Els treballs s’executaran al llarg de tres caps de setmana dels mesos de juliol i agost, en unes a actuacions coordinades per l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit.
La primera actuació s’iniciarà el proper dissabte 19 de juliol, a les 15 hores, en un tram de la Ronda Litoral (B-10) comprès entre la sortida 26 (St. Adrià) i el túnel de Bon Pastor, en els carrils central i ràpid del sentit Besòs; i s’allargarà fins a les 15 hores de diumenge 20 de juliol.

Pel cap de setmana del 2 al 3 d’agost s’ha previst una segona actuació de pavimentació, en el mateix tram que l’actuació anterior, en els carrils central i lent.

La darrera actuació d’aquesta campanya es realitzarà també a la Ronda de Dalt el cap de setmana del 16 a l’17 d’agost, entre la plaça d’Alfons Comin (sortida 6) i la plaça Karl Marx (sortida 3), en sentit Besòs.

La gestió, manteniment i conservació ordinaris de les Rondes de Barcelona es realitzen de forma conveniada entre l’AMB i el Consell Comarcal del Barcelonès des de l’any 2012. A banda de la conservació i rehabilitació del ferm, aquests treballs inclouen altres actuacions com: la vigilància i ajuda a la vialitat, la neteja viària, la senyalització vertical i horitzontal, el clavegueram, les plantacions, les instal·lacions o l’enllumenat i energia elèctrica.

Les tasques de conservació i rehabilitació del ferm són necessàries per mantenir en condicions òptimes les Rondes de Barcelona, però tenen una afectació important en el trànsit de vehicles. Cal recordar que és la via amb major circulació de Catalunya, amb una intensitat mitjana diària que en algun tram supera els 160.000 vehicles.

Per minimitzar l’impacte en el trànsit les obres són programades i planificades amb mesos d’antelació. Els treballs es concentren en campanyes que es duen a terme en moments de l’any concrets, quan l’afectació sobre la circulació de vehicles es preveu que sigui més baixa. Durant aquest any 2014 s’han planificat dues grans campanyes de manteniment del ferm, una que es va realitzar la darrera Setmana Santa, i una altra programada per a aquest estiu.

Els treballs previstos suposaran la renovació de cinquanta-quatre mil sis-cents metres quadrats capa de rodament sonoreductor, i el pintat de senyalització horitzontal, de més de 15 quilòmetres de les Rondes de Barcelona.

L’anterior campanya de renovació del ferm es va dur a terme entre els dies 18 i 19 del passat mes d’abril. Es va actuar en un tram de la Ronda Litoral (B-10) comprès entre la sortida 24 i la incorporació 25 (sentit Besòs). Els treballs van obligar a desviar el trànsit per la calçada lateral.

Les obres dels mesos de juliol i agost també tindran afectacions per als usuaris de les Rondes. S’han previst talls en diferents trams viaris, durant els dies i les hores assenyalades, que implicaran el desviament de vehicles per uns recorreguts que estaran oportunament senyalitzats. A conseqüència d’aquestes mateixes obres també restaran temporalment inhabilitades diverses incorporacions i sortides a les Rondes. Els panells alfanumèrics informaran als conductors amb una anticipació mínima de 48 hores dels trams afectats per les obres. Sempre que sigui possible es recomana l’ús d’itineraris alternatius.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios