www.elllobregat.com
Els Mossos d’Esquadra desarticulen a Esplugues un grup de falsificadors de targetes de transport

Els Mossos d’Esquadra desarticulen a Esplugues un grup de falsificadors de targetes de transport

viernes 08 de agosto de 2014, 12:41h

Hi ha quatre persones detingudes als que se’ls imputa els delictes de pertinença a grup criminal, falsificació i estafa. L’import total de diners generats ascendeix a 59.000 euros

En concret, 58.985 euros aproximadament. Aquesta és la quantitat de diners que s’ha generat, segons fonts oficials, a partir de la venta de bitllets falsos de transport públic de Barcelona (T10, T50/30, Tmes i TJove). Una investigació conjunta entre l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra i l’Àrea del Transport Metropolità ha permès desarticular un grup criminal especialitzat en la falsificació, fabricació i distribució d’aquests títols de l’ATM.

El passat mes de novembre de 2013, l’Autoritat del Transport Metropolità va denunciar als Mossos d’Esquadra que havia detectat un augment significatiu d’usuaris de la xarxa de transport metropolitana utilitzant títols de transport falsificats.

La gamma de títols era molt àmplia i permetien transitar segons el tipus fins a les 6 zones establertes per l’ATM. Segons les informacions, la falsificació era d’alta qualitat i difícil de detectar.

Arran d’aquesta informació és va iniciar una investigació que va permetre descobrir que la majoria dels usuaris denunciats per viatjar sense un títol de transport vàlid  desconeixien la falsedat d’aquest, i per tant havien estat víctimes d’una estafa, la qual cosa va permetre obrir diverses línies d’investigació.

Així, el modus operandi i l’engany emprat en la majoria de casos, era la d’una persona que oferia títols de transport a usuaris de la xarxa a un preu inferior a l’oficial, explicant que els aconseguia a millor preu pel fet de tenir un familiar, o amic que treballava a una de les operadores de l’ATM com ara al Metro, o al TRAM, i assegurant que es tractava de títols autèntics de procedència lícita.

Aquestes vendes es produïen principalment a través de coneguts, i veïns de determinats barris de la ciutat de Barcelona, i a altres ciutats incloses dins la xarxa del transport tarifari integrat.

Es va decretar el secret de sumari i es van practicar diverses entrades i perquisicions a domicilis ubicats a les localitats de Barcelona, Sant Boi de Llobregat, i Esplugues de Llobregat, localitzant en un domicili d’aquesta darrera població un taller de falsificació  perfectament preparat  i en el qual es realitzaven els títols de transport fraudulents.

L’operació s’ha saldat amb quatre persones detingudes, tres de les quals formaven part d’un grup criminal perfectament coordinat per a aquest fi. Aquests ja es troben a disposició judicial. De moment, llibertat amb càrrecs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios