www.elllobregat.com
Molins de Rei recupera l’antic rellotge de Sant Miquel d’Arcàngel

Molins de Rei recupera l’antic rellotge de Sant Miquel d’Arcàngel

martes 02 de septiembre de 2014, 17:54h
La peça, una antiguitat de luxe, data de l’any 1931

La parròquia de Sant Miquel d’Arcàngel de Molins de Rei presentarà el proper divendres 19 de setembre, a les 19 hores, l’antic rellotge del campanar després de passar per un procés de restauració. Les mans del rellotger molinenc Josep Martínez permetran tornar a gaudir d’aquesta antiguitat de luxe que data de l’any 1931.

Aquest rellotge, de fet, estava instal·lat a l’esglèsia antiga, destruïda el 1936. Tot i això, es va conservar i adaptar al campanar de la nova parròquia. Va funcionar fins el 1994, marcant les hores a l’esfera exterior i connectat a campanes i, durant un temps, a un carilló. Aleshores fou substituït per un mecanisme electrònic. Ara, vint anys després, es podrà tornar a veure aquesta peça en funcionament.

A l’acte participaran el rector de la parròquia, Mn. Xavier Aymerich, la directora del Museu Municipal, Maria Eugènia Ripoll i l’alcalde de la vila, Joan Ramon Casals, entre altres personalitats. El rellotge quedarà exposat al vestíbul de l’església i es podrà fer una visita del campanar després de conèixer la llarga història d’aquesta peça que Molins de Rei recupera.

Festa a Santa Creu D’olorda

Un dia després, com ja és habitual, es celebrarà per cinquè any consecutiu la trobada a Santa Creu d’Olorda on participarà la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, a més de Sant Bartolomeu de la Quadra i Sant Vicenç de Sarrià.

La data de la trobada serà el dissabte 20 de setembre, el dissabte posterior al dia de la festa de l'Exaltació de la Santa Creu (14 de setembre), titular de la parròquia, en la qual actualment no se celebra culte de forma habitual. La trobada consistirà en la missa solemne, presidida aquest any per Mn. Josep Maria Domingo, vicari episcopal del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, i concelebrada pels preveres i diaques de les parròquies de la rodalia. A continuació hi haurà audició i ballada de sardanes amb música enregistrada, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios