www.elllobregat.com
La Generalitat premia el Consell de Seguiment de la Crisi de Molins de Rei

La Generalitat premia el Consell de Seguiment de la Crisi de Molins de Rei

miércoles 03 de septiembre de 2014, 13:14h

L’administració autonòmica atorga el Premi Compromís Democràtic 2014 a l’Ajuntament de la comarca per aquest projecte que va néixer fa dos anys per donar solució a la greu situació de l’atur. Molins de Rei rebrà 4.000 euros com a premi, després de ser escollit entre les 21 propostes municipals de tot el país

L’atur s’havia incrementat, entre els anys 2007 i 2011, un 135%. Davant aquesta dada, l’Ajuntament de Molins de Rei va constituir, al 2012, el Consell de Seguiment de la Crisi, amb el qual s’agrupa a 25 organitzacions locals: totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament, sindicats, entitats empresarials, representats de la pagesia, associacions de veïns, Creu Roja, Càritas... Ara, aquest projecte ha estat guardonat amb el Premi Compromís Democràtic 2014, entregat per la Generalitat de Catalunya des de fa dos anys. Segons els membres del jurat, “com a òrgan consultiu i de participació, destaca tant la seva innovació, trajectòria i impacte en el municipi com l’adaptació de les pautes de participació a temàtiques i reptes nous, com ara el seguiment i la lluita contra la crisi econòmica en l’àmbit municipal”. De fet, aquest projecte –escollit entre 21 propostes de tot el país- ha estat objecte d’interès d’administracions com l’Àrea Metropolitana de Barcelona o la Diputació Provincial.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat la notícia d’excel·lent: “Avala la idea que en el seu moment es va tenir de crear aquest òrgan, que premia l’esforç que s’ha fet per tirar-la endavant, i que certifica que els resultats han arribat en forma de millores per la ciutadania”. Per la seva part, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, destacava l’impacte que el Consell ha tingut a nivell municipal: “Un dels secrets de l’èxit d’aquest espai de participació és que moltes de les mesures aprovades han estat després incorporades als pressupostos municipals”. Tot i això, Paz valorava el premi com a repte de futur: “Aquest reconeixement ens motiva a continuar treballant amb els principals àmbits d’impacte de la crisi: atur, habitatge, necessitats socials i reactivació econòmica”.

L’acte públic d’entrega del Premi es farà al llarg del mes de setembre.

03 de setembre de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios