www.elllobregat.com

Els alcaldes apunten a Bustos

jueves 04 de septiembre de 2014, 11:12h
Nou batlles dels quaranta imputats van declarar ahir en el cas Mercuri, entre ells Núria Marín i Lluís Tejedor, de L’Hospitalet i El Prat de Llobregat, respectivament. Ambdós van apuntar a la direcció encapçalada per l’ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos
El cas Mercuri continua amb el seu procés. La desfilada d’alcaldes imputats que passaran a testificar davant de la jutge de Sabadell que investiga el cas va començar ahir amb nou dels quaranta salpicats pel presumpte cobrament irregular de dietes. Entre ells, va ser el torn de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i de l’alcalde de El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, els dos de la comarca que sumaven més retribucions pels seus càrrecs a la Federació de Municipis de Catalunya.

Segons s’extrau de les seves declaracions, ambdós alcaldes van apuntar a la direcció encapçalada per Manuel Bustos, ex alcalde de Sabadell, peça -fins fa poc- destacable del socialisme català, i ara en un encreuament jurídic que l’acusa de malversació de fons, tràfic d’influències, delictes contra l’administració pública i omissió del deure de perseguir delictes. Segons va explicar l’ex edil, el primer en declarar, les retribucions eren legals tot i que apareguessin, nominalment, com a dietes. En aquest sentit s’ha expressat també la FMC en un comunicat on es defensa les “compensacions econòmiques per la dedicació i responsabilitat”. Per la seva part, tot fa pensar que els alcaldes assenyalaran a la direcció de la FMC en el període de Bustos i en aquesta gestió interna feta per l’ex alcalde de Sabadell. Així ho han fet avui tant Lluís Tejedor com l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín: “El paper dels alcaldes a la FMC és polític; la gestió interna no és responsabilitat nostra. Els que portaven el dia a dia de la gestió eren el secretari i el president [...] Jo, com altres alcaldes que formaven part de la FMC, rebia unes retribucions econòmiques per la meva responsabilitat com a vicepresidenta de la FMC i com a presidenta de la Comissió d’Economia d’aquest ens. I percebia aquestes quantitats amb la ferma convicció que eren retribucions correctament assignades. Nosaltres teníem la plena confiança en que les coses internes de la FMC es feien de manera correcta i ajustada al dret”.

Aquestes eres les paraules de Marín després de sortir del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, en aquesta primera jornada que obre el torn de declaracions i que ja apunta una via de l’estratègia que es mantindrà per part dels quaranta alcaldes imputats, entre ells, set de la comarca i de l’Hospitalet: Lluís Tejedor (El Prat de Llobregat); Jordi San José (Sant Feliu de Llobregat); Ivan Arcas (Molins de Rei); Joaquim Balsera (Gavà); Núria Marín (L’Hospitalet); Manuel Reyes (Castelldefels) y Glòria Matas (Torrelles).

04 de setembre de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios