www.elllobregat.com
El Parc Mediterrani de la Tecnologia, situat a Castelldefels, líder d’innovació en processos industrials

El Parc Mediterrani de la Tecnologia, situat a Castelldefels, líder d’innovació en processos industrials

lunes 08 de septiembre de 2014, 14:17h
L’empresa catalana IRIS coordinarà un dels projectes més importants de la Unió Europea per a la millora de processos productius en benefici, sobretot, de les petites i mitjanes empreses

La jove empresa catalana IRIS, ubicada al Parc Mediterrani de la Tecnologia (Castelldefels), liderarà el projecte ProPAT, finançat per la Comissió Europea dins del marc SPIRE-1- Integrated Process Control (Horizon 2020). ProPat, amb un finançament de sis milions d’euros, permetrà apropar a les petites i mitjanes empreses a aquestes millores dels processos productius que, fins ara, només eren a l’abast de les grans petroquímiques i farmacèutiques. “Fer que els processos productius siguin més eficients i sostenibles és una de les vies més importants per lluitar contra l’escassetat de recursos naturals”, explica Oonagh McNerney, directora d’IRIS.

És l’únic projecte emmarcat dins d’aquest programa, centrat en la investigació en el control de processos productius i clau en l’estratègia de la UE de millorar la industria, coordinat per una empresa espanyola i compta amb un equip de luxe format per grans empreses com Glaxo Smith Klein i destacats centres d’investigació com l’ICFO, la Universitat de Barcelona o el VTT Research Centre of Finland.

En total 16 socis europeus que sota la batuta d’IRIS, l'única ‘pime’ coordinadora d’un projecte d’aquesta envergadura, treballaran durant els mesos vinents per desenvolupar eines basades en noves tecnologies per a la monitorització en línia i a temps real durant el procès productiu de composició, mida de partícules i altres paràmetres clau.

L’objectiu és mostrar de forma tangible a petites i mitjanes empreses la via per aconseguir processos productius altament eficients gràcies al redisseny de forma continua del procès a partir de dades d’alta qualitat. Segons explica McNerney, “el concepte subjacent al projecte ProPAT és el que es coneix com Tecnologies Analítiques de Procès (PAT), que pot resumir-se en portar les capacitats analítiques dels laboratoris a les línies de producció”. D’aquesta manera es pot saber amb exactitud el que passa a temps real durant tot el procés, i assegurar la rendibilitat, sostenibilitat i qualitat del mateix.

08 de setembre de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios