www.elllobregat.com
Sant Esteve Sesrovires obre la planta de reciclatge tèxtil més avançada del sud d’Europa

Sant Esteve Sesrovires obre la planta de reciclatge tèxtil més avançada del sud d’Europa

miércoles 10 de septiembre de 2014, 17:02h
La planta processarà 4.500 tones de roba el proper any, però es preveu arribar a les 15.000 al 2017
L’empresa d’inserció social Roba Amiga ha inaugurat avui a Sant Esteve Sesrovires la planta de reciclatge tèxtil més avançada del sud d’Europa. Les instal•lacions ocupen 6.000 metres quadrats al polígon Anoia.

El projecte de l’empresa d’inserció social Roba Amiga és el resultat de la suma d’esforços de les entitats Fundació Formació i Treball, la Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà i la Cooperativa Roba Amiga i permetrà processar 4.500 tones de roba el proper any, tot i que la previsió és que aquesta xifra pugi a 15.000 al 2017.

L’objectiu fonamental de Roba Amiga és la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió. Aquest objectiu es complementa amb la voluntat d’avançar cap al màxim nivell d’eficiència en el tractament de la roba usada, sabates i complements que les entitats sòcies recullen en els contenidors taronges que Roba Amiga té distribuïts en bona part de les ciutats i pobles de Catalunya.

Actualment treballen en aquesta nova planta 45 persones, 31 de les quals estaven en situació de risc d’exclusió i han estat derivades des dels diferents Serveis Socials, majoritàriament de la zona. A més, 28 d’aquests llocs de treball són de nova creació. En el futur, quan l’empresa millori la seva capacitat productiva podria arribar als 150 llocs de treball, un centenar dels qual seran per a persones en risc d’exclusió social.

L’acte inaugural ha comptat amb els parlaments de Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació; Enric Carbonell, l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires; Agustí Cortés , bisbe de Sant Feliu de Llobregat; Jaume Batlle, director comercial de Catalunya del BBVA; Benigno Martínez, representant de la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà; i d’Àngel Cánovas, president de la Fundació Formació i Treball.

10 de setembre de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto