www.elllobregat.com
Les cinc zones franques d’Espanya busquen dinamitzar l’economia

Les cinc zones franques d’Espanya busquen dinamitzar l’economia

viernes 12 de septiembre de 2014, 17:16h
Tenen un paper important, precisament, com a emplaçaments que dinamitzen l’economia. Segons dades de la WFZO, en el mon existeixen 3.500 zones franques que representen uns 60 milions de llocs de treball, el que equival al 3% de la població activa mundial registrada.
Per aquest motiu, els màxims representants de les cinc zones franques d’Espanya es reuneixen avui, per primera vegada, a Cadis per potenciar aquests enclavaments econòmics i signar un conveni de cooperació per dinamitzar l’economia de les seves respectives zones d’influència, atraure inversions i potenciar el seu vessant enfocat al comerç exterior y la logística.

La jornada suposa la primera Reunió Anual de Zones Franques d’Espanya como a tal, després de les trobades que s’han anat mantenint a Barcelona amb motiu del Saló Internacional de la Logística (SIL). La convocatòria del delegat i amfitrió gadità, Jorge Ramos, ha reunit a Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al CZFB, Teresa Pedrosa, delegada a la Zona Franca de Vigo, Gustavo González de Vega, delegat de Tenerife i a Antonio Vera, delegat de les Palmas de Gran Canaria.

Entre els temes que avui s’abordaran figuren assumptes com “els parcs empresarials, la logística i las Zones Franques”, amb un panell d’especialistes que donaran una visió global sobre l’oferta de les zones franques a nivell d’infraestructures i sobre els seus avantatges a nivell fiscal i logístic. La reunió neix amb intenció de reeditar-se. Entre les aportacions que efectuarà la Zona Franca de Barcelona destaca el protagonisme que ha guanyat el CZFB en el marc de l’Associació Mundial de Zones Franques (WFZO), ja que l’entitat és la única espanyola i del continent europeu amb presència al seu comitè executiu.

12 de setembre de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios