www.elllobregat.com

L’Harmonia exposa “l’infern nazi”

martes 16 de septiembre de 2014, 10:03h
L'espai d'art L'Harmonia inaugura avui l'exposició K.L. Reich: la veu de l'infern nazi en record de l'escriptor català Joaquim Amat-Piniella
Fins al 15 d’octubre, la ciutat de L’Hospitalet exposa a L’Harmonia “K.L. Reich: la veu de l’infern nazi”; una combinació d’imatges i textos basada en l’obra de l’escriptor Joaquim Amat-Piniella, qui visqué en primera persona els camps de concentració nazis. La mostra recull, a més de fragments de l’obra d’Amat-Piniella, continguts elaborats per Josep Alert, Joaquim Aloy, Llorenç Capdevila i Àngels Fusté; així com fotografies de l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Amical Mauthausen i el United States Holocaust Memorial Museum de Nova York.

L’exposició rep homenatge a aquest autor manresà que va lluitar a l’exèrcit republicà a la Guerra Civil Espanyola, primer, i a la II Guerra Mundial pocs anys després, degut al seu exili a França. Si ja va ser un dels catalans que passaren pels camps de refugiats d’Argelers i de Sant Cebrià de Rosselló, el destí el va portar a lluitar a la Lorena on seria empresonat pels alemanys i deportat a Mauthausen, on va estar cinc anys fins acabar la guerra.

K.L. Reich va ser la seva obra cabdal, escrita només acabar la II GM, però publicada a 1962. Amat-Piniella també va escriure El Casino dels Senyors (1956), Roda de solitaris (1957), La Pau a casa (1959) o La ribera deserta (1966).
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios