www.elllobregat.com

Fins a 208 persones grans, estafades amb falsos aparells

miércoles 24 de septiembre de 2014, 11:29h
Els Mossos d’Esquadra detenen a 14 persones, que treballaven a una empresa de Castelldefels, per vendre falsos aparells per curar malalties a persones majors de 65 anys i, la gran majoria, amb greus problemes de salut
Fins a 208 persones, la gran majoria a la comarca del Baix Llobregat i L’Hospitalet, van caure a la trampa d’aquest grup d’estafadors que venia falses màquines per curar malalties. S’aprofitaven de la seva edat, majors de 65 anys, i del seu estat de salut per vendre el material ineficaç amb el que haurien aconseguit més de 500.000 euros.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell han detingut a 14 persones (set homes i set dones) que treballaven a una empresa de Castelldefels, totes de nacionalitat espanyola excepte una argentina, com a presumptes autors de 20 estafes arreu de Catalunya.

Els detinguts contactaven amb les seves víctimes fent-se passar per empleats de centres d’atenció primària, del Centre de Prevenció d’Ictus o del Col•legi de Terapeutes de Barcelona, i els demanaven dades referents al seu estat de salut i a la medicació que s’estaven prenent. Un cop obtinguda tota la informació necessària, els comunicaven que rebrien una visita d’un comercial a casa seva que els faria una demostració d'una màquina que els hauria d’alleugerir els dolors que patien. Fruit de la investigació s’ha pogut determinar que l’aparell no té cap ús terapèutic.

Els comercials els feien una demostració amb una màquina anomenada "BE PRO LIFE" suposadament generadora de biofreqüències, amb l’objectiu que la víctima acabés comprant l’aparell. El Departament de Salut ha informat que aquesta màquina no té cap finalitat terapèutica i només serveix per fer massatges als peus. L'empresa que les comercialitzava consta al registre mercantil des de finals del 2012 i l'objecte social de l'empresa és el comerç d'articles per a l'equipament de la llar i en cap cas de productes de salut.

Si finalment la víctima comprava la màquina, havia de pagar entre 1.500 euros, si la pagava al comptat, i fins al doble d’aquest import si la finançava, una opció que oferia el mateix comercial. En cas de no comprar-la, la visita tampoc li sortia gratuïta donat que els cobraven entre 50 i 60 € per la demostració fraudulenta. Aquestes persones es sentien molt pressionades pels venedors, motiu pel qual molts d’ells acabaven comprant aquests aparells.

Segons ens confirmen Mossos d’Esquadra, s’obrirà una denúncia per la via penal per l’estafa, però degut a l’estat de salut de les víctimes, serà molt difícil que recuperin el patrimoni estafat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios