www.elllobregat.com
Dos segles de cultura empresarial a la comarca

Dos segles de cultura empresarial a la comarca

martes 30 de septiembre de 2014, 18:06h
L’historiador econòmic Francesc Cabana presenta ‘L’Hospitalet i el Baix Llobregat: una Hstòria Empresarial’ en una especial edició del Fòrum Empresarial del Llobregat
És la comarca més industrialitzada de tot el país; un clúster empresarial creixent que ofereix avantatges que no pot assumir la gran ciutat de Barcelona; un territori amb sectors de molta tradició com el metal•lúrgic, el farmacèutic, l’automòbil, l’alimentació, la química; però, també, una comarca amb l’agricultura com a pilar fonamental, d’una banda, i les infraestructures, les comunicacions i el sector serveis a l’altre. L’esperit i la cultura empresarial és inherent al Baix Llobregat i L’Hospitalet; i no és d’ara. L’historiador econòmic Francesc Cabana ha presentat el llibre ‘L’Hospitalet i el Baix Llobregat: Una Història Empresarial’, prova essencial d’aquesta cultura industrial que, segons l’autor, “té prop de 200 anys [...] sent un dels valors intangibles d’aquest territori”.

El llibre repassa l’evolució i la relació amb la comarca de fins a 800 empreses i entitats –de tots els sectors i de gran part dels municipis- afincades al Baix i L’Hospitalet. Empreses com la primera refineria de petroli d’Espanya, Sabadell i Henry, situada en uns terrenys entre L’Hospitalet i Cornellà. “Les empreses s’han sabut adaptar com un guant al territori”, ha dit l’autor de la publicació Francesc Cabana durant l’acte, presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig.

Per la seva part, el president d’AEBALL i del Fem Llobregat, Manuel Rosillo, ha volgut agrair la tasca feta per tots els que han col•laborat en la realització d’aquesta publicació, una iniciativa que va començar a gestar-se fa ja dos anys.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(2)

+
0 comentarios