www.elllobregat.com
Viladecans inaugura el seu primer tanatori
Ampliar

Viladecans inaugura el seu primer tanatori

lunes 06 de octubre de 2014, 18:21h

El nou equipament disposa de quatre sales de vetlla, un oratori multiconfessional i un forn crematori

Amb una inversió de 4’3 milions d’euros i dissenyat pels arquitectes viladecanencs Blai Pérez i Jordi Ramos, Viladecans té des d’avui el seu primer tanatori. L’Ajuntament i el grup Àltima, empresa encarregada de gestionar-ho, han inaugurat avui el nou equipament situat al costat del cementiri, que disposa de quatre sales de vetlla, un servei d’incineració i un espai per funerals musulmans. En total, 1.700 metres quadrats distribuïts en dues plantes. “Aquest equipament respon a una demanda creixent de la ciutadania. La ciutat ha de ser capaç d’oferir tots els serveis possibles i considerem que el tanatori n’és un important”, ha dit l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

El nou tanatori d’Àltima, projectat pel despatx Bjaass, dels arquitectes viladecanencsBlai Pérez i Jordi Ramos, presenta un disseny contemporani integrat perfectament al terreny, que destaca per una gran estructura de formigó perforat que cobreix la part superior de la façana i que, a la vegada, protegeix del sol. Aquest element, així com el fet que part de la planta baixa de l’edifici estigui semisoterrada, contribueix a una gestió energètica més eficient de l’edifici.

Més enllà del seu disseny, el més destacat és que es tracta d’un equipament adaptat a les noves necessitats de les societats modernes: “Les empreses de serveis funeraris som cada cop més conscients de la necessitat de comptar amb un centre proper a les famílies, que ofereixi un servei professional i, sobretot, adaptat a les necessitats de la població. En aquest sentit, tenim molta cura dels aspectes relatius a les creences, a través d’espais multiconfessionals; al disseny i la distribució de l’espai; i a l’estalvi energètic i la gestió ambiental”, explicava el conseller delegat d’Àltima, Jordi Viñas.

A la primera planta, a més de l’oratori per a 132 persones assegudes, trobem les dependències pròpies de la incineració: sala per al comiat del fèretre i sala de lliurament de cendres, així com una àrea privada per a ús exclusiu del personal intern del tanatori on se situa el forn crematori. Aquest servei donarà resposta a la demanda cada cop més creixent d’incineració a Viladecans, que se situa al voltant del 42% dels serveis a la ciutat, una tendència que augmenta arreu de Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios