www.elllobregat.com

Fins a 73 participants opten al Premi L’H Confidencial de novel•la negra

miércoles 08 de octubre de 2014, 17:00h
El guanyador es sabrà al mes de gener i l’entrega de premis es farà al març
La novel·la negra guanya cada cop més seguidors, tant lectors com escriptors que s’animen amb aquest estil. A la novena edició del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial s’hi han presentat fins a 73 originals, amb participants de procedència ben diversa, el que consolida encara més aquests premis: 28 són de Catalunya (un és de L’Hospitalet); 37 de la resta d’Espanya (Madrid, Andalusia, València, Aragó, el País Basc, les Canàries, Galícia, Astúries, Extremadura, Castella-la Manxa i Castella i Lleó). Els altres 8 són de diversos llocs del món (l’Argentina, Mèxic, Panamà, el Perú, Alemanya, el Regne Unit i Israel). Del total de participants, 66 han escrit en castellà i 7 en català.

Lectors editorials faran la tria de les millors novel•les i seleccionaran cinc finalistes, que llegirà un jurat presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i integrat per la responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i lectors del Club de lectura de novel•la negra de la biblioteca. El veredicte es farà públic el proper gener i el lliurament del premi tindrà lloc el 21 de març, en un acte públic, que se celebrarà a la Bòbila, amb l’assistència del guanyador o de la guanyadora. La dotació del premi és de 12.000 euros i comporta la publicació de la novel•la en la col•lecció “Roca Criminal”, de Roca Editorial.

Els guanyadors de les edicions anteriors han estat Nacho Cabana amb La chica que llevaba una pistola en el tanga (2014); Mariano Sánchez Soler amb El asesinato de los marqueses de Urbina (2013); Rafael Alcalde amb La llamada de un extraño (2012); Cristina Fallarás amb Las niñas perdidas (2011); Erlantz Gamboa amb Caminos cruzados (2010); Julián Ibáñez amb El baile ha terminado (2009); Raúl Argemí amb Retrato de familia con muerta (2008), i Joaquín Guerrero-Casasola amb Ley garrote (2007).

El guanyador del Premi, convocat per l’Ajuntament de la ciutat i Roca Editorial i promogut per la Biblioteca la Bòbila, es coneixerà durant el mes de gener de 2015 i el premi es lliurarà el 21 de març.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios