www.elllobregat.com

Sant Boi i Sant Joan de Déu, junts davant el repte de l'envelliment de la població

lunes 13 de octubre de 2014, 13:04h
Ambdues institucions signen un conveni de col·laboració per estudiar els reptes de l'envelliment i millorar així aquesta etapa vital
L’envelliment de la població ha suposat l’augment de malalties, abans desapercebudes, com l’Alzheimer o el Parkinson. Però no només això. L’envelliment de la població també necessita canvis a nivells socials perquè aquestes persones no estiguin desateses i gaudeixin d’un benestar adaptat a la seva edat. En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el director general del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Enric Mangas, han signat avui un conveni per desenvolupar el projecte "Sant Boi Ageing Study" amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones adultes i grans i adaptar la societat al repte de l’envelliment. L'acord vol potenciar la recerca científica i la transferència de coneixements a l’àmbit sociosanitari i dels serveis socials. L'Ajuntament farà un seguiment a 5.000 persones de més de 50 anys de Sant Boi, en col·laboració amb el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, amb la intenció de promoure i portar a terme actuacions innovadores en el camp de les polítiques públiques de desenvolupament social i de salut de les persones adultes i grans.

La investigació -encapçalada pel director de Docència, Recerca i Innovació del Parc Sanitari, el doctor Josep Maria Haro, i la doctora Beatriz Olaya- estudiarà fins a quin punt afecta la pèrdua d’autonomia personal a totes les dimensions de la persona, dificultant la interacció en l’entorn social immediat i fent augmentar la necessitat de ser ajudada en les activitats de la vida diària.

També s’analitzaran les situacions de risc social que poden viure aquestes persones grans si no se’l hi cobreix certes necessitats com l’accessibilitat als serveis socials, xarxes de suport social i familiar, estabilitat econòmica o unes condicions de l’habitatge dignes.


Cerca de respostes

Arrel de la diagnosi de necessitats es proposaran diferents mesures de caràcter polític, tècnic i social que serviran de base per a orientar futures propostes de detecció de necessitats, prevenció, actuació i seguiment. En definitiva, aquesta investigació contribuirà a millorar les previsions de recursos i les pràctiques locals dels plans d’atenció a la gent gran de la ciutat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto