www.elllobregat.com
Cecot reconeix el cas de ‘reempresa’ de la Llibreria ‘Els nou rals’ de Viladecans
Ampliar

Cecot reconeix el cas de ‘reempresa’ de la Llibreria ‘Els nou rals’ de Viladecans

lunes 20 de octubre de 2014, 11:38h

Tres emprenedors i el propietari de l’establiment van rellançar el projecte l’any 2013, després d’haver de tancar conseqüència de la crisis

Res del que ha passat a la històrica llibreria ‘Els nou rals’ de Viladecans al darrer any s’ho podria haver imaginat el propietari de l’establiment, Jordi Vicente, quan abans de l’estiu de 2013 tancava. La crisi acabava amb 34 anys d’història d’aquest local estimat al municipi per tota la seva tasca de foment de la lectura i de la literatura local. De fet, es van organitzar iniciatives com un ‘cash mob’ per evitar el tancament de la llibreria tot i que haguessin caigut les vendes en un 40%. Mesos més tard, tres emprenedors ajudaven al propietari a ‘reemprendre’ el projecte i ara, un any més tard, la patronal Cecot reconeix la nova etapa de ‘Els nou rals’.

‘Els nou rals’ rebrà el pròxim dia 3 de novembre el Premi Valor d’Emprendre – Reempresa que organitza la patronal Cecot, pel nou projecte que permet mantenir aquesta “llibreria de proximitat, orientada al tracte personal, que fa les funcions de punt de trobada cultural i que ofereix com a valor afegit i diferencial altres serveis com tallers, cursos, joguines pedagògiques...”, tal i com recull el veredicte dels premis.

Tres emprenedors tenen el mèrit després d’organitzar-se per formar una cooperativa conjunta amb l’antic propietari de l’establiment. Ricard Caba, Anna Bordas i Rosa Agustí són les tres persones que han fet possible aquest rellançament del projecte i que ara en són reconegudes.

D’altra banda, entre la resta de premiats, d’arreu de Catalunya, Cecot ha escollit al Grupo SIFU de L’Hospitalet com a guanyador del Premi Entitat Integradora. SIFU porta més de vint anys creant llocs de treball per a persones amb tot tipus de discapacitat (mental, sensorial, intel·lectual i física). Actualment, tenen una plantilla de més de 3.000 treballadors després de crear, al darrer any, 400 nous llocs de treball.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios