www.elllobregat.com

Com convertir un bon projecte en un nyap

martes 21 de octubre de 2014, 23:21h
Els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels viuen, des de fa més de tres anys, perplexos pel devenir institucional de la seva ciutat. En el temps en què porta governant el PP a Castelldefels, l’Ajuntament ha funcionat sense rumb i a sotracs.
Només la bona feina dels treballadors municipals ha permès mantenir el mínim pols vital dels serveis que es donen a la població.

Ja no es tracta només de les retallades en els serveis públics. Ni tampoc es tracta només del tarannà autoritari amb què governa l’alcalde. Ni que hagin estat incapaços de dissenyar un model de ciutat reconeixible ni de complir aquelles promeses amb què es van presentar a les eleccions municipals. És que, a més de tot això, copien els projectes dels altres i, a sobre, els empitjoren.

Això és el que han fet, per exemple, amb el projecte del tercer tam del passeig marítim, que s’ha de fer entre l’avinguda República Argentina i el terme de Sitges. L’alcalde es va trobar sobre la taula el projecte que l’anterior govern municipal, encapçalat pel PSC, havia fet en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Però l’alcalde el va amagar en un calaix. Tenia molt fresc la promesa de fer un passeig marítim estil Benidorm. Tal qual ho va prometre en la campanya electoral.

Van passar els mesos. Han passat tres anys. I ara que s’acosten les eleccions municipals, quan creu que tothom s’ha oblidat del que va prometre (afortunadament per a Castelldefels) i de les crítiques que va fer al projecte elaborat per l’anterior equip de govern, l’alclade treu el projecte del calaix. I perquè sembli una mica més que és seu, el retoca. Amb tan poca gràcia que l’empitjora de tal manera que redueix les qualitats de les obres en un 50%. Per exemple, en bona part del tram afectat no construiran una carretera nova, sinó que es limitaran a reasfaltar la que ja hi ha, que ja està en mal estat. Un nyap de grans dimensions.

Però no acaba aquí la cosa. Per enèsima vegada tot el procés s’ha fet a esquenes de la ciutadania, per la qual cosa el projecte ha aixecat el rebuig veïnal. Això tampoc és una novetat, desgraciadament per a una ciutadania que no vol que li donin gat per llebre i que cada vegada té més clar que vol ser escoltada.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(1)

+
0 comentarios