www.elllobregat.com

L’Hospitalet dóna suport als aturats majors de 45 anys

martes 04 de noviembre de 2014, 17:40h
L’objectiu del Pla és reconèixer les competències professionals de persones majors de 45 anys per mitjà de la seva experiència laboral
És un dels col•lectius, també, més afectat per la crisi. Tots aquests treballadors de més de 45 anys que s’han quedat sense feina, normalment, després de molts anys en una mateixa plaça on ara no hi ha lloc. La seva experiència té un valor, però la edat juga en la seva contra. Per tal d’afavorir el retorn d’aquests treballadors amb una experiència notable, L’Hospitalet impulsa un projecte per a la millora de l’ocupabilitat de persones amb risc d’exclusió social mitjançant l’acreditació de competències.

Conegut com Projecte de desenvolupament local i promoció de l’ocupació (subvencionat pel Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2012-2015), s’adreça a persones de més de 45 anys amb risc d’exclusió social i forma part d’un seguit d’eines i recursos per desenvolupar competències i habilitats que ajudin a millorar l’ocupació de persones aturades i afavorir la seva contractació. L’objectiu és reconèixer les competències adquirides mitjançant l’experiència laboral o en un procés d’aprenentatge formalitzat. D’aquesta manera, les persones poden veure reconeguda la seva trajectòria professional amb un certificat d’unitat de competència continguda en títols de formació professional o en certificats de professionalitat.

Per inscriure’s cal tenir entre 45 i 57 anys, estar en situació d’atur i inscrit com a demandant d’ocupació, acreditar un nivell d’estudis d’ESO, EGB, batxillerat elemental, FPI o equivalent, tenir experiència professional –formal o no formal– demostrable dins de les competències professionals que es volen acreditar durant un període mínim de 2 anys, amb un mínim de 1.200 hores treballades en els darrers deu anys. A més, les persones candidates han de constar com a inscrites en la borsa de treball de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Aquest projecte de millora de l’ocupabilitat mitjançant l’acreditació de competències constarà d’accions de coach i formació individual i en grups, sessions d’orientació i d’assessorament per a l’obtenció d’un portafoli i reunions de networking amb empreses del territori.

La inscripció es pot fer a través del web www.dinamitzaciolocallh.cat. Les persones interessades hauran de presentar la documentació necessària fins al dimecres 5 de novembre, a l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació (carretera del Mig, 87).
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios