www.elllobregat.com
Nou Viver de Procornellà, un dels èxits de la ciutat
Ampliar
Nou Viver de Procornellà, un dels èxits de la ciutat

El programa municipal Ocupa’m (6+6) de Cornellà dóna feina a 18 ciutadans

viernes 07 de noviembre de 2014, 17:05h
Amb aquesta iniciativa es donen ajudes econòmiques a les empreses que contracten persones en situació d’atur empadronades a Cornellà

Una de les mesures del Pla de Xoc contra l’Atur de l’Ajuntament de Cornellà és el denominat programa ‘Ocupa’m (6+6). Doncs bé, després de 10 mesos en funcionament, el consistori ha donat treball, només amb aquest instrument, a 18 cornellanencs que estaven a l’atur.

El projecte 6+6 promou la contractació per part d’empreses locals de persones a l’atur –empadronades a Cornellà- durant un període de 12 mesos i amb una jornada laboral igual o superior al 50% del que estableix el conveni com a jornada completa. D’aquesta manera, el consistori assumeix el salari brut mensual, inclosa la prorrata de pagues extraordinàries i les quotes corresponents a la Seguretat Social durant els primers sis mesos. L’empresa s’encarregaria del pagament de la resta de la meitat del contracte. Una oportunitat d’inserció laboral que ja ha donat resultat per a aquestes divuit persones de la ciutat des que es va implantar al gener del 2014. D’aquestes, deu són aturats de llarga durada de més de 45 anys i vuit, joves de menys de 35 anys.

Encara es pot accedir a aquest programa, vigent per aquest 2014 i per 2015. Nomes cal, tant per les empreses com per les persones interessades, ser de Cornella. En aquest programa concret, l’Ajuntament destina una partida de 110.000 euros per als dos exercicis. Gràcies a iniciatives com aquesta (el nou viver empresarial del barri Pedró o la Quota Zero per emprenedors), s’estima que el consistori ha aconseguit crear feina per a un miler de ciutadans.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios