www.elllobregat.com
La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi s’emporta el Premi Teresa Rovira a la innovació

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi s’emporta el Premi Teresa Rovira a la innovació

lunes 10 de noviembre de 2014, 13:17h
La biblioteca pública agafa el relleu de la premiada l’any passat, la Biblioteca Central de Castelldefels, també del Baix Llobregat
El projecte iniciat el 2013 per la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, De l'hort a la biblioteca, s'ha endut el Premi Teresa Rovira a la innovació a les biblioteques públiques, que convoca per segon any consecutiu la Generalitat de Catalunya. L'any passat el guardó va recaure també en una biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona, en concret, en la Biblioteca Central de Castelldefels.

El projecte "De l'hort a la biblioteca" vol potenciar i facilitar el consum, cultiu i cuina dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les activitats realitzades fins ara en aquesta línia per la biblioteca han comptat amb la participació de personatges com les cuineres Carme Ruscalleda o Ada Parellada, a més de tallers, xerrades sobre la creació d'horts urbans o hortalisses i verdures. El premi, que reconeix la tasca innovadora i les iniciatives impulsades per les biblioteques públiques, es va crear en honor a la figura de la bibliotecària Teresa Rovira, desapareguda fa dos mesos. Filla d'Antoni Rovira i Virgili, va dedicar tota la seva vida a la investigació de la literatura infantil i juvenil.

El segon premi ha recaigut en la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori pel seu projecte ""I tu, com et comportes dins de la biblioteca? Practiquem el civisme".

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va lliurar ahir, 6 de novembre, els premis en el marc de la segona Trobada de responsables de les biblioteques públiques.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios