www.elllobregat.com
Maria Miranda serà l'alcaldable socialista a Castelldefels
Maria Miranda serà l'alcaldable socialista a Castelldefels

El PSC de Castelldefels porta al Parlament el finançament del quart institut de la ciutat

martes 11 de noviembre de 2014, 17:59h
El grup socialista veu falta de labor política per part de l’alcalde de la ciutat, Manuel Reyes, del Partit Popular, que ha acceptat finançar amb 1’8 milions d’euros la construcció del quart institut de la ciutat
Avui ho deia el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la roda de premsa post ‘consulta’ sobiranista: “Els comptes de la Generalitat són els que són”. Els ens municipals han hagut de pagar, els darrers anys, partides que fins aleshores s’encarregaven altres administracions superiors. En aquest sentit, creix a Castelldefels una nova crispació després que el govern municipal del Partit Popular, encapçalat per l’alcalde, Manuel Reyes, hagi acceptat finançar la construcció del quart institut.

Així es va aprovar, per unanimitat al Ple, el conveni de col•laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castelldefels. Segons recull l’acord, el consistori es compromet a “executar al seu càrrec la construcció dels edificis necessaris per la posada en funcionament” del quart centre de secundària, el que tindria un cost de 1.796.700 euros. Val a dir que el govern municipal de Castelldefels va començar la legislatura amb un pacte de govern entre el Partit Popular i Convergència i Unió, acord que va trencar el procés sobiranista. Amb tot, la crisis al Ple encara va ser més palesa quan un dels regidors convergents, Santiago Barona, ara com a regidor no adscrit, es va mantenir al govern. Precisament, és el regidor responsable d’educació i promoció econòmica, entre d’altres àrees.

El principal partit de l’oposició, el Partit Socialista de Catalunya, ha criticat aquesta decisió tot i que també va votar a favor durant el Ple municipal. Fonts oficials asseguren que “el partit va votar a favor perquè la construcció d’aquest institut ha de permetre que els estudiants que estan ubicats a les instal•lacions de l’antiga escola Lluís Vives ocupin el nou centre”. D’altra banda, però, el grup municipal encapçalat per la candidata socialista, Maria Miranda, critica la gestió política de l’alcalde popular que ha acceptat finalment finançar el nou institut, tot i que hauria d’anar a càrrec dels pressupostos de la Generalitat.

El debat ha arribat, de fet, al Parlament. Les diputades socialistes, Rocío Martínez-Sampere i Eva Granados, han presentat a la Mesa del Parlament una proposta de resolució instant al Govern de la Generalitat a comprometre’s a restituir aquestes aportacions econòmiques municipals.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios