www.elllobregat.com

Pallejà recull l’evolució i l’èxit de la novel·la rosa

jueves 13 de noviembre de 2014, 16:46h
La Biblioteca de Pallejà acull des d'aquest dijous, 13 de novembre, l'exposició "La novel·la romàntica". Produïda per la Diputació de Barcelona i l'Obra Social d'Unnim, la mostra vol reflectir l'evolució del gènere que ha tingut més acceptació popular al llarg dels anys i que ha estat, de fet, el pioner de la literatura de consum.

Tot i ser considerada literatura de quiosc, la novel·la romàntica o rosa ha tingut milions de lectors, especialment dones, i actualment és el gènere més venut als Estats Units i al Canadà, mentre que suposa el 7% del mercat editorial mundial. L'exposició fa un recorregut per l'evolució del gènere des del seu precedent més reconegut, la novel·la "Pamela" de Samuel Richardson el 1740, fins a Bridget Jones i les heroïnes de "Sexe a Nova York". S'atura en les més famoses novel·les del segle XIX, com els títols clàssics de Jane Austen i les germanes Brontë, i fa esment de l'evolució del gènere a Espanya, tot parant atenció a Corín Tellado, que va publicar més de 4.000 títols i va vendre milions d'exemplars a tot el món. La mostra també dedica un apartat als títols més rellevants del gènere en català. Josep Maria Folch i Torres va ser l'autor de les primeres novel·les romàntiques catalanes, un testimoni que més endavant recolliria Clovis Eimeric dins la col·lecció rosa "Damisel·la".

L'exposició estarà a la Biblioteca de Pallejà fins al 4 de desembre, després es podrà veure a altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios