www.elllobregat.com
Cornellà i l’AMB impulsen el cotxe elèctric
Ampliar

Cornellà i l’AMB impulsen el cotxe elèctric

jueves 13 de noviembre de 2014, 19:13h
L’Ajuntament incorpora tres nous vehicles elèctrics cedits per l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Fer tasques d’inspecció i manteniment seran alguns dels usos que facilitaran els tres nous vehicles elèctrics que avui ha incorporat l’Ajuntament de Cornellà. Però no és el més important. L’acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona vol promoure la mobilitat sostenible entre les ciutats metropolitanes on el vehicle elèctric i el transport públic té molt a dir en el futur.

El conveni, emmarcat en el Programa de Mobilitat Zero Emissions, preveu la cessió de cotxes Renault –models Zoe, Kangoo ZE i Twizy Cargo- a l’AMB per un període de prova de dos anys, el que permetrà millorar el coneixement d’aquests cotxes que estalvien en benzina. Per la seva part, la voluntat de l’Àrea és cedir durant uns mesos els cotxes a les diferents ciutats metropolitanes acollides al conveni per fomentar, com dèiem, la mobilitat sostenible.

L’acte de presentació s’ha organitzat avui a la plaça dels Enamorats de Cornellà i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, també alcalde de Sant Joan Despí. Ambdós han defensat la reducció de l’ús del cotxe privat i han coincidit en destacar que el vehicle elèctric marcarà el futur: “Es tracta d’una aportació discreta, però alhora intensa i sòlida, que ha de marcar un camí de futur”; deia Balmón. “A l’Àrea Metropolitana es fan tres milions de moviments amb vehicle privat cada dia, que tot i que es poden reduir, una bona part són imprescindibles. És aquí on el paper del vehicle elèctric ha de ser cada cop més important”, apuntava, per la seva part, Antoni Poveda.

Cornellà disposa des de l’any 2009 de quatre cotxes elèctrics Reva que també s’utilitzen en tasques d’inspecció i supervisió d’obres; així com 11 bicicletes elèctriques i quatre normals. En aquest sentit, l’AMB ha cedit, avui també, cinc noves bicicletes elèctriques, caracteritzades pel seu silenci i per no generar ni diòxid de carboni ni altres contaminants.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios