www.elllobregat.com
Centenars de veïns de El Prat i L’Hospitalet participen en una marxa en defensa de la sanitat pública
Ampliar

Centenars de veïns de El Prat i L’Hospitalet participen en una marxa en defensa de la sanitat pública

lunes 17 de noviembre de 2014, 13:04h
La diputada al Parlament Lorena Vicioso va participar, juntament amb altres personalitats polítiques com l'alcalde de El Prat, Lluís Tejedor, a la marxa per una sanitat pública de qualitat
La ciutat de El Prat i L’Hospitalet, les dues ciutats que envolten l’Hospital Universitari de Bellvitge, han organitzat aquest cap de setmana dues marxes-protesta en defensa d'una sanitat pública de qualitat. Dues columnes amb centenars de veïns cadascuna que han confluït a la porta del centre sanitari en una jornada festiva, però reivindicativa per un dels hospitals més importants a nivell català i espanyol.

La marxa, organitzada per les plataforma d'usuàries i usuaris de l'hospital amb el suport del personal del centre, ha comptat amb el suport i la participació de personalitats polítiques com la diputada d'ICV-EUiA al Parlament, Lorena Vicioso. En aquest hospital “està passant el que està passant a la resta de Catalunya: estan venent a trossets la nostra sanitat pública, que és de totes i tots”, deia Vicioso, membre de la comissió de Salut al Parlament i portaveu d'EUiA al Baix Llobregat.

La diputada Vicioso ha explicat a l'inici de la marxa, on també ha participat Lluís Tejedor, alcalde de El Prat, que “al Parlament estem fent seguiment de tot el que està succeint no només a l'hospital de Bellvitge, sinó a tots els hospitals de l'ICS, i el que està passant és el desmembrament dels serveis públics per vendre a trossets la nostra sanitat pública”. Davant d'això, ha conclòs que “continuarem defensant el que és nostre, el que hem pagat durant molt de temps: la sanitat pública no és gratis, sinó que ha estat pagada per totes i totes les treballadores de Catalunya”.

En aquest sentit, la secció sindical de CGT Bellvtige ha volgut denunciar l’augment de comandaments intermedis, la precarietat laboral, les llistes d’espera, així com la derivació d’intervencions quirúrgiques a altres clíniques privades. Ho ha fet després de saber que l’Hospital de Bellvitge, tot i la contrastada qualitat del centre sanitari de la comarca, no hagi rebut cap dels Premis TOP 20 que lliura IASIST, cosa habitual als darrers anys.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios