www.elllobregat.com
Conclou amb èxit el Mes dels Mercats de L’Hospitalet
Ampliar

Conclou amb èxit el Mes dels Mercats de L’Hospitalet

lunes 17 de noviembre de 2014, 17:40h
Al voltant de 30.000 persones han passat pels Mercats al carrer després d’un mes d’activitats que han gaudit de la bona acollida del comerç i de la ciutadania
L’Hospitalet no té terres, ni camps de conreu, però l’esperit del Parc Agrari i dels seus productes de proximitat també s’encomana a la segona ciutat més poblada de Catalunya. Així s’ha demostrat a la campanya del Mes dels Mercats, impulsada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, que acaba amb una bona participació tant per part dels mercats i del comerç, com per part de la ciutadania.

Sota el lema “El secret d’un gran xef comença en un bon mercat”, s’ha posat en relleu la gastronomia, el producte de mercat i de qualitat, amb activitats i fires repartides per tota la ciutat. Entre les dades més significatives destaquen les 76.500 tapes servides el passat dissabte, 15 de novembre, durant la celebració de la Nit de Tapes als mercats municipals, en què participaven els mercats de Can Serra, el Centre, Collblanc, Merca-2 Bellvitge, Bellvitge i Torrent Gornal. Una proposta que barrejava gastronomia amb activitats per a tothom i que ha esdevingut una festa a cadascun dels barris on s’ubiquen els mercats.

El Mes dels Mercats va arrencar el passat 17 d’octubre amb la Fira gastronòmica i tradicional d’Itàlia, que durant tres dies es va instal·lar a la rambla de la Marina amb disset estands de productes propis d’aquell país, i es van realitzar una vintena d’activitats i tallers culturals per a públic infantil i adult. El mateix 17 d’octubre, el Mercat de Pagès, amb la participació de pagesos locals i de l’entorn metropolità, va reunir unes 3.000 persones, en bona part, públic jove, atret pel producte de proximitat i de pagès.

Una de les activitats més destacades del programa ha estat la primera edició de Mercats al carrer, per la qual van passar prop de 30.000 persones. Del 24 al 26 d’octubre quaranta parades de producte fresc i de complements dels vuit mercats municipals van mostrar a l’avinguda del Torrent Gornal la gran varietat de la seva oferta a tota la ciutadania. L’activitat comptava, a més, amb tast de cuines del món, tallers infantils, un sorteig que va repartir 5.000 premis de productes dels mercats, 350 quilos de caramels i més de 5.000 globus. L’activitat es va completar amb la GastroAulaL’H, per la qual van passar professors del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, xefs dels hotels Hesperia Tower i Porta Fira, representants de productors locals i d’empreses de la ciutat per fer mostres de cuina, tapes, tast de vins, de cerveses artesanals i tallers de cocteleria. Més de 300 persones van passar per la GastroAulaL’H i van omplir tots els tallers i activitats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios