www.elllobregat.com
El 4t Congrés de Dones del Baix demana un canvi profund de valors per aconseguir la igualtat
Ampliar

El 4t Congrés de Dones del Baix demana un canvi profund de valors per aconseguir la igualtat

lunes 17 de noviembre de 2014, 19:28h
Al voltant de 500 persones participen en aquest quart Congrés per debatre sobre l'entorn econòmic i social de la dona
És una de les conclusions que s’han extret aquest cap de setmana del 4t Congrés de Dones del Baix Llobregat, celebrat a l’Espai Maragall de Gavà. Fins a 500 persones han participat de manera directa en aquest aplec per debatre sobre l’entorn de les dones com agents de canvi social i econòmic: els treballs sobre xarxes d’emprenedoria; les competències emprenedores de les dones, les oportunitats de l’economia social i cooperativa o la situació de les dones al mercat de treball han estat alguns dels temes tractats. Amb tot, el 4t Congrés ha posat de manifest aquesta necessitat de fer un canvi profund de valors per aconseguir la igualtat.

Durant la jornada de divendres els treballs es van centrar a analitzar els canvis econòmics protagonitzats per dones a través d'un debat amb tres ponents. Teresa Crespo, presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Marta Zaragoza, economista i emprenedora, fundadora i directora de Cresàlida, i Sara Moreno, professora de sociologia de la UAB van establir un debat moderat per l’Eva Peruga, periodista experta en política internacional i de gènere. Més tard va ser el torn de les intervencions del públic que va donar lloc a un intens debat a l'entorn dels valors i de les possibilitats que l’emprenedoria com a solució a les dificultats d'empleabilitat, així com per millorar la conciliació o per superar els sostres de vidre. Finalment, es va destacar la importància en aquests moments de les polítiques adreçades al benestar de les persones per evitar, entre d’altres, que el mercat de treball continuï penalitzant les dones.

En la jornada de dissabte el congrés es va centrar en l'altre dels seus eixos: les dones com agents de canvi social. El debat el van obrir tres ponents, Paco Abril, sociòleg i membre d’Homes Igualitaris, Adriana Ciocoletto, arquitecta i membre del Col•lectiu Punt 6 i Rosa Cobo, professora de sociologia i directora del Centro de Estudios de Género y Feministas de la Universitat d’A Coruña, moderat per Rubén Castro, expert en violència de gènere i premi de periodisme sobre violència masclista. Igual que en la sessió de divendres la participació del públic va ser intensa, centrant-se principalment a refermar la necessitat que hi hagi quotes de dones a tots els estaments i en posar de manifest que cap canvi social serà real sense un moviment feminista fort.





¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios