www.elllobregat.com
9N: Una cita amb el poble

9N: Una cita amb el poble

Por Ariadna Cañameras
miércoles 19 de noviembre de 2014, 21:32h
Dia gris i fred. Cotxes amb altaveus desperten el veïnat: sonen cançons tradicionals i fragments de discursos polítics. Per a molts és un diumenge com un altre; per a altres, una jornada única, històrica.
Llargues cues esperen que els locals de participació obrin les portes. Hi ha gent molt diferent: els independentistes de sempre, aquells indignats amb l’Estat, els partidaris del federalisme o alguns que descarten qualsevol opció. A l’apertura, aplaudiments i pressa per a votar mentre s’observa de reüll el carrer, on de tant en tan passa la policia –de vegades, fins i tot, en vehicles particulars.

Pel poble no hi ha ni una ànima: els carrers són buits, però tintats de groc amb cartells i bolcalls de plàstic. Prop del punt de votació hi ha amics, coneguts i veïns. Tothom es coneix, és una gran reunió de poble. Poca gent duu algun tret identificatiu: és, més aviat, un diumenge qualsevol de votació. Les cues avancen i deixen pas a un ritme més fluït, tot i la jornada intensa. Hi voten alcaldes reafirmats, joves impacients i famílies esperançades; hi ha persones que ploren, i d’altres que, veient la mort de prop, volen deixar el seu llegat.

Els voluntaris afronten la dura i llarga jornada amb un somriure i, sobretot, amb rigor: res pot fallar i no hi ha lloc per a la trampa. Alguns van escoltant la ràdio; d’altres, consulten el mòbil. Els resultats van arribant en comptagotes. Aplaudiments i punys en alt en conèixer les primeres dades de participació: “estem fent història, nano!”, diu un voluntari.

A les vuit en punt es tanca la porta i tots els voluntaris aplaudeixen. Ara arriba, però, el moment de més tensió: el recompte de vots. El resultat és clar, però han de quadrar totes les butlletes, els sobres i les dades. Tot i els moments de nervis quan falla un número, tot ha anat bé; “la victòria de la democràcia”, diuen. Alguns voluntaris, que no han sortit del local en més de dotze hores, volen endur-se butlletes restants i urnes de record: per a ells, ha estat una jornada històrica.

Per a molts altres, el 9 de novembre només es tracta d’un diumenge com un altre: “això és una farsa!”, diuen alguns. El que és clar és que el que ha passat no ha deixat indiferent a ningú. Ara és el torn de la política...
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto