www.elllobregat.com
La Diputació de Barcelona fixa el pressupost en 811 milions d’euros per assegurar els serveis públics municipals
Ampliar

La Diputació de Barcelona fixa el pressupost en 811 milions d’euros per assegurar els serveis públics municipals

viernes 21 de noviembre de 2014, 10:39h
EL nou pressupost suposa un increment del 9'5% respecte l'any anterior
811 milions d’euros. Aquesta és la xifra que la Diputació de Barcelona ha aprovat en el ple extraordinari com a pressupost per a la institució provincial. Amb els vots a favor de CiU, PSC i ERC i l’abstenció d’ICV i PP, la Diputació ha aprovat el pressupost de l’any 2015 que vol garantir, segons expliquen, les dotacions destinades al suport de les activitats i serveis que presten els municipis tant en matèria social com pel que fa la reactivació econòmica i del mercat laboral.

En la seva elaboració s'ha tingut en compte una conjuntura econòmica que es preveu més favorable però encara amb elevats nivells d'atur i d'endeutament de les famílies i les empreses. De fet, així ho recull el darrer informe econòmic trimestral d’AEBALLE, que mostra una lleugera disminució de l’atur tot i que gràcies a un elevat percentatge de contractes temporals. En aquest sentit, el diputat d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies, Carles Rossinyol, ha manifestat que «gràcies a una situació econòmica molt sanejada i a un bon nivell de tresoreria podem donar resposta a les necessitats que ens han fet arribar els ajuntaments».

L'import total del pressupost de la Diputació de Barcelona per al 2015, consolidat, és de 811,38 MEUR, tant pel que fa a l'estat d'ingressos com de despeses. El pressupost consolidat comprèn els pressupostos de la Diputació de Barcelona i els dels seus organismes autònoms (l'Organisme Autònom de l'Institut del Teatre, l'Organisme de Gestió Tributària, el Patronat d'Apostes, la Fundació Pública Casa Caritat i la societat mercantil Xarxa Audiovisual Local, SL).

El volum total del pressupost s'incrementa un 9,5% respecte a l'any anterior i es continuen prioritzant les despeses destinades a la reactivació de l'economia local i de suport a la prestació de serveis socials. Tot això, sense oblidar la millora en la gestió dels recursos de la mateixa Diputació per garantir una gestió eficient i eficaç en un entorn d'equilibri econòmic i financer.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios