www.elllobregat.com
La Diputació de Barcelona aprova un nou Catàleg de serveis per valor de 54’5 milions d’euros
Ampliar

La Diputació de Barcelona aprova un nou Catàleg de serveis per valor de 54’5 milions d’euros

jueves 27 de noviembre de 2014, 19:41h
El Catàleg de serveis 2015 recull aquesta voluntat i inclou una selecció de recursos adreçats als municipis de fins a 1.000 habitants que persegueixen afavorir l'extensió de totes les polítiques i serveis supralocals al conjunt de la demarcació.
La Diputació de Barcelona ha aprovat avui, en Junta de Govern, el nou Catàleg de serveis 2015 amb un pressupost de 54,5 MEUR, un 80% del qual està destinat a programes locals d'atenció a les persones i de desenvolupament econòmic i foment de l'ocupació. Seran 214 recursos que, a partir de demà, es posaran a disposició dels ajuntaments i ens locals de la demarcació perquè puguin oferir uns serveis de qualitat als ciutadans.

El Catàleg del 2015, que ha augmentat el seu pressupost en 600.000 euros respecte l'any passat, es presenta com un dels recursos que aquesta Corporació posa a disposició dels governs locals per enfortir les seves competències i oferir respostes efectives a la ciutadania. Concretament, el Catàleg conté enguany 214 recursos distribuïts en els següents àmbits: atenció a les persones (amb una oferta de 62 recursos; 29% de l'oferta); desenvolupament econòmic local (51 recursos; 24%); hisenda, recursos interns i noves tecnologies (6 recursos; 3%); presidència (34 recursos; 16%) i territori i sostenibilitat (61 recursos; 28%). Unes xifres que demostren el compromís de la Diputació per suplir la manca de finançament dels governs locals i fer front a les necessitats de les persones més vulnerables davant de l'actual crisi econòmica.

Els recursos de tipus tècnic -111 en total- representen el percentatge més alt de l'oferta, amb un 52%. Aquesta tipologia de recursos inclou la redacció de plans, projectes i informes en diferents matèries i el desenvolupament i manteniment d'eines informàtiques de suport al treball dels ens locals. La resta són 60 recursos econòmics (el 28% del total) i 43 materials (el 20% restant del total de l'oferta).

Entre les principals novetats, cal destacar la posada en marxa de la "Línia específica de suport al petit municipi" que té per objecte oferir una assistència reforçada a aquells municipis de dimensions menors que requereixen d'un suport ajustat a les seves capacitats, característiques i necessitats. El Catàleg de serveis 2015 recull aquesta voluntat i inclou una selecció de recursos adreçats als municipis de fins a 1.000 habitants que persegueixen afavorir l'extensió de totes les polítiques i serveis supralocals al conjunt de la demarcació.

Per garantir la prestació d'aquests serveis, el Catàleg 2015 compta amb un pressupost total de 54,5 milions d'euros, dels quals 45,8 milions corresponen a recursos econòmics i 8,7 milions a recursos tècnics i materials. Cal tenir en compte que el seu pressupost s'ha incrementat un 23% en el període 2012-2015. Enguany, aquesta aportació econòmica es concentra en l'oferta de l'Àrea d'Atenció a les persones, amb més del 50% del pressupost (29,3 milions d'euros), i en l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, amb el 27% (14,7 milions d'euros). És a dir, aquest dos àmbits acumulen més del 80% del pressupost total.

A partir de l'oferta prevista al Catàleg, els ens locals presenten les corresponents sol·licituds, les quals són valorades tècnicament i, amb posterioritat, es procedeix a la concessió dels ajuts, amb caràcter general, en funció de la qualitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos amb què compta la Diputació de Barcelona. El termini per a la presentació de sol·licituds s'obre demà i finalitza el 20 de gener de 2015, en el cas d'ajuts econòmics i en un primer termini, també pels recursos tècnics i materials.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios