www.elllobregat.com
El Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels, inaugura la primera incubadora ‘espacial’ de l’Estat

El Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels, inaugura la primera incubadora ‘espacial’ de l’Estat

jueves 27 de noviembre de 2014, 19:54h
Hemav, IP anywhere, DAPCOM i Born Positiu són les primeres empreses que s’han instal•lat a l’ESA BIC Barcelona, gestionada per Barcelona Activa i instal•lada a l’edifici RDIT del Parc UPC
La comarca ja pot marcar i fer un cercle vermell a la data d’avui, 27 de novembre, pel que fa el món de la tecnologia, la innovació i la emprenedoria. El Baix Llobregat ha inaugurat oficialment la ESA BIC Barcelona; és a dir, la primera incubadora de l’Agència Espacial Europea (ESA) a l’Estat espanyol, la qual està situada al Campus Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels.

Els projectes ofereixen solucions aplicades a l’àmbit civil, per exemple, mitjançant vehicles aeris no tripulats o drones (Hemav); ofereixen connectivitat IP per satèl•lit i xarxes heterogènies per al desenvolupament de la comunicació rural i marítima (IP anywhere); solucions software per a gran volum de dades (DAPCOM); o una gestió eficient de les fonts d’energia renovables (Born Positiu) a partir de la missió espacial SMART-1.

L’ESA BIC Barcelona ocupa una superfície de mil metres quadrats, amb un espai de coworking amb sis punts de treball i nou mòduls d’entre 30 i 100 metres quadrats. Aquesta primera incubadora a Espanya es suma a les que l’Agència Espacial Europea té a la resta del continent: Holanda, Anglaterra, França, Alemanya Bèlgica o Itàlia. Aquest nou espai s’adreça a empreses de recent creació amb menys de cinc anys d’activitat que basin el seu negoci en l’ús de sistemes o tecnologies espacials per desenvolupar productes, serveis o aplicacions a altres sectors. Es preveu acollir-hi, des d’ara fins el 2018, al voltant de 40 startups.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios