www.elllobregat.com
‘L’Última Projecció’, homenatge els cinemes de barri
Ampliar

‘L’Última Projecció’, homenatge els cinemes de barri

jueves 11 de diciembre de 2014, 19:20h
El Cinebaix de Sant Feliu ofereix el film 'L'última Projecció', un treball del col·lectiu audiovisual Fuera de Campo ambientat en el Pisa de Cornellà, un històric que va haver de tancar l'any 2012 tot i les protestes veïnals
Molts han hagut de baixar la persiana, tancar el teló per tapar una gran pantalla que sempre serà negra. Però, d’altre banda, l’esperit local encara manté a la comarca cinemes com el Capri de El Prat de Llobregat o el Cinebaix de Sant Feliu que només apaguen el llum i enfosqueixen les butaques perquè els ciutadans gaudeixin de la projecció del que més els agrada: el cinema. Precisament, el Cinebaix de Sant Feliu, un d’aquests pocs que aguanten a la comarca, projecta dimarts 16 de desembre, a les 19:30 hores, el film ‘L’última projecció’, un homenatge a tots aquells cinemes de barri que van haver de tancar. Cinemes com el Pisa de Cornellà, l’única sala de cine tradicional a la ciutat que a finals de 2012 va tancar després de quasi mig segle en funcionament, tot i la forta oposició veïnal. El Goliat de les multisales va ser l’estacada final d’una sala que com moltes petites de barri no van poder competir davant els gegants centres comercials.

L’última projecció és una pel·lícula rodada íntegrament dins del Pisa just abans del seu tancament, com a tribut al mític cine de barri. A través de tres històries creuades, el film retrata de forma intimista una realitat quotidiana en una ciutat de l’extraradi com Cornellà, en la que un cine tradicional i proper va marcar la vida de molts veïns.

Démian és el nen que espera fins a l’última projecció per recollir el cartell del seu superheroi preferit. Antonio i Maria, un matrimoni que segueix el mateix ritual des de fa més de 40 anys, anar al cine els diumenges. Rosa és la taquillera, qui ha vist la seva vida passar davant les estrenes setmanals. El dia de l’última projecció d’aquest vell cinema alguna cosa canviarà en les seves vides.

“Volíem fer com un homenatge a un espai i a una manera de veure cine que ha marcat les nostres vides. Quan érem nens, cada estrena era un esdeveniment social, representava un ritual que ara ja s’ha perdut”, diu una de les autores del film, Marina Colás. ‘L’última projecció’ és una producció de Fuera de Campo, un col·lectiu audiovisual format al 2012 per Isaac Cañizares, Marina Colás, Penélope Cañizares i Eva Murgui.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto