www.elllobregat.com

L’alta factura de ser governat pel PP

viernes 12 de diciembre de 2014, 04:10h
Segurament vostè quan ha de fer alguna cosa intenta fer-la de la millor manera possible. És el més normal. És el que intentem fer la majoria de les persones.
Una altra cosa és que ens hi surti, però d’entrada el propòsit mai no és fer les coses malament de manera deliberada. Això passa també en els col·lectius, per descomptat.

Com tota regla, això té una excepció. I en aquest cas ens toca viure-la als ciutadans i les ciutadanes que vivim a Castelldefels, perquè el govern municipal del PP sembla entestat en fer les coses malament. Fins i tot en el cas de que no hagin de tocar res. Tenien un projecte de passeig marítim heretat del govern anterior i l’empitjoren baixant-ne la qualitat. Tenien un projecte de l’institut acordat entre els governs anteriors de l’Ajuntament i de la Generalitat, quan ambdues institucions estaven encapçalades pel PSC, i el tindrem, però pagat per nosaltres mateixos, una cosa que mai no havia passat.

Cal dir d’entrada, i ben alt, que estic totalment a favor de l’institut i de que comencin les obres tan aviat com sigui possible. Faltaria més. Quan més centres educatius té una societat més futur té per endavant. El quart institut és un equipament reivindicat des de fa temps per la ciudadanía a Castelldefels per completar la xarxa de centres de secundària de la ciutat. I, a més, l’alumnat de l’antiga escola Lluís Vives podran gaudir per fi de les instal·lacions adequades que es mereixen.

Però si sempre el cost de les obres ha anat a càrrec de la Generalitat, perquè se salten la norma per primera vegada des de la restauració de la democràcia? Perquè l’alcalde del PP no s’ha posat ferm i ha exigit a la Generalitat que pagui o, com a mínim, retorni l’1,8 milió d’euros a l’Ajuntament si aquest els avança? La Generalitat és l’administració a qui li correspon pagar els centres educatius a tot Catalunya i aquests diners es poden reivertir a la ciutat.

Però sembla que el govern municipal no està gaire per la tasca de defensar els interessos de Castelldefels. Afortunadament, i per suplir la manca d’acció de l’alcalde i el seu govern, el Grup socialista al Parlament de Catalunya ha presentat una proposta perquè la Generalitat es comprometi a restituir l’aportació econòmica que faci l’Ajuntament. Menys mal que algú vetlla perquè als ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels no ens surti tan car viure sota un govern municipal del PP. La factura, entre el que hem de pagar sense que ens correspongui i la retallada de serveis, es massa alta.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios