www.elllobregat.com
41ª Fira Avícola Raça Prat: el millor aparador de la ciutat
Ampliar

41ª Fira Avícola Raça Prat: el millor aparador de la ciutat

viernes 12 de diciembre de 2014, 19:07h
Durant tot el cap de setmana, El Prat celebra aquesta Fira que mostra les millors bèsties de Raça Prat i que s'ha convertit en tota una festa local que, enguany, a més inaugura la Granja Potablava
Per tot pratenc, el Nadal comença a meitat del mes de desembre amb la Fira Avícola Raça Prat. Torna una nova cita de la que és el millor aparador, d’una banda, de l’esperit local i agrícola del Prat de Llobregat i, d’altre, del teixit d’entitats i comercial de la ciutat. Una cita que té el gall Potablava com a principal protagonista, l’únic amb el distintiu de qualitat IGP, però que s’ha convertit en la principal festa de tot el municipi, a l’alçada de la Festa Major de setembre.

Durant els dies 12, 13 i 14 el pàrquing de Cal Gana acollirà la 41ª edició d’aquesta Fira que arriba amb una de les notícies més celebrades pels defensors d’aquesta raça. Com ja va avançar aquesta capçalera, l’Ajuntament cedirà un terreny per a la cria de l’aviram raça Prat, uns terrenys que faran de granja perquè els criadors puguin exposar les seves bèsties. Aquesta demanda que les associacions pratenques de criadors demanaven des de fa anys, es farà realitat enguany. Durant la fira es presentarà aquest espai situat al costat dels Horts Lúdics del municipi que gestionarà l’Associació de Criadors i que permetrà fer d’aparador per petits i grans del que fa de gentilici dels pratencs: el potablava.

Un dels elements que defineixen la Fira és la gran implicació i participació ciutadana, tant pel que fa el número d’expositors com el número de visitants. Participació que també s’ha mostrat enguany a la realització del cartell gràcies a la feina de l’Escola d’Arts del Prat que, amb gran creativitat de part de l’alumnat, ha proposat diferents ‘galls exquisits’ que combinats ofereixen un elegant gall partit en quatre quarts diferents.

D’entre les novetats, destaca també la projecció d’un documental, a l’stand municipal, en commemoració dels 20 anys del Pla d’Infraestructures i Medi Ambient, més conegut com a Pla Delta. Un documental que permetrà veure l’evolució del Delta en aquests darrers anys.

A partir d’aquí, repeteix la 12ª Mostra d’Entitats, la 27ª Mostra Comercial i la Fira d’Artesans a l’exterior de la Fira per completar l’oferta lúdica. En aquest sentit, l’Associació Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) tornarà a organitzar el Fira Tapa, una iniciativa que, en el marc de l’Espai Gastronòmic de la Fira, posarà punt i final al mes de quinto-tapa que la ciutat ha promogut amb el potablava com a protagonista.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios