www.elllobregat.com
L’Hospitalet busca oportunitats als aturats majors de 45 anys
Ampliar

L’Hospitalet busca oportunitats als aturats majors de 45 anys

jueves 18 de diciembre de 2014, 12:03h
La ciutat acull el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones d’aquesta franja d’edat en col•laboració amb l’ASSAT50
“L’edat no ens atura i l’experiència ens avala”. Amb aquest lema ha obert avui el Congrés sobre l’ocupació i l’atur de les persones de més de 45 anys que acull la ciutat de L’Hospitalet. L’alcaldessa, Núria Marín, i la presidenta de l’Associació d’Aturats Majors de 45 anys de L’Hospitalet, Maria Hilda, han estat les encarregades d’obrir a l’Auditori Barradas aquest primer Congrés celebrat a la ciutat, amb l’objectiu de reflexionar sobre les dificultats dels desocupats de més de 45 anys per trobar feina i servir així d’encaix d’aquest col•lectiu en el mercat laboral.

Aquest repte passa per posar de relleu el seu talent i la seva experiència acumulada al llarg dels anys; i, de la mateixa manera, fer aquest problema visible per a la resta d’actors implicats. Parlem de sindicats, patronals i altres entitats empresarials i comerciants. “A l’Hospitalet estem intentant generar una ciutat atractiva per a les empreses i en els darrers anys hem aconseguit un 13% d’increment de llocs de treball, malgrat la crisi i les dificultats econòmiques”, destacava l’alcaldessa durant la presentació. Tot i les xifres positives, el col•lectiu dels aturats majors de 45 anys representen encara percentatges del 30% a Espanya, 40% a Catalunya i 50% a grans ciutats com L’Hospitalet.

L’obertura també ha comptat amb la taula rodona “El valor de l’experiència”, amb la participació dels hospitalencs Juan Cruz, director de cinema i televisió i guionista; Oliver Peña, xef del restaurant 41º Experience; Amparo Moreno, actriu, i José Manuel Toledano, director de Recursos Humans del Grup Peralada. La jornada s’estructura en cinc blocs, que analitzen les experiències d’associacions de persones desocupades de més de 45 anys; la situació actual i els escenaris de futur; els models d’una economia més social i solidària, la realitat laboral i social, i exemples de bones pràctiques a les empreses.

A la cloenda de la jornada es presentarà un manifest, elaborat per l’Associació, que vol ser la carta de presentació de la situació en què es troben els aturats en general i en particular els de més de 45 anys, un document adreçat a la societat civil, institucions, empreses, agents socials i administracions públiques.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto