www.elllobregat.com
L’Hospitalet i la UB impulsen el concepte ‘smart city’ per optimitzar els serveis esportius de la ciutat
Ampliar

L’Hospitalet i la UB impulsen el concepte ‘smart city’ per optimitzar els serveis esportius de la ciutat

lunes 22 de diciembre de 2014, 17:14h
L’Ajuntament i l’entitat educativa es comprometen a treballar conjuntament per avançar en el desplegament de l’smart city i posen en marxa un curs universitari de postgrau sobre aspectes econòmics i socials en aquest àmbit
Són els dos convenis fonamentals que han signat avui l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez. Les dues entitats han acordar realitzar un estudi sobre la complementarietat del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord i les instal·lacions esportives de la UB a la Diagonal i un altre per aprofitar les sinergies per al desenvolupament del concepte d’smart city a L’Hospitalet.

“Els convenis que signem avui són una evidència de l’estreta col·laboració existent entre la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet”, explicava aquest matí Marín. “La ciutat fa una aposta per tenir centres universitaris, sanitaris, d’investigació pública o privada o empreses capdavanteres en recerca, desenvolupament i innovació i per mantenir una estreta relació amb tots ells. L’aposta pel talent, per la formació i la innovació és també una aposta per la promoció econòmica de la ciutat”.

D’una banda, el primer conveni estableix la col•laboració d’ambdues parts per estudiar la reordenació de l’espai que inclou les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona, a la Diagonal, i el Complex Esportiu L’Hospitalet Nord amb l’objectiu d’optimitzar els serveis que presten als usuaris i promoure la seva sostenibilitat econòmica, tot mantenint els usos actuals de les dues instal·lacions. L’àmbit d’actuació també inclou la part de la zona de Can Rigal que està destinada a usos esportius, segons el planejament urbanístic.

El segon conveni fa referència al desenvolupament del concepte d’smart city i té com a objectiu aprofitar sinergies per al desenvolupament de serveis i solucions innovadores per a la ciutat de L'Hospitalet i per als seus ciutadans. El conveni estableix un marc global de col·laboració entre la Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament per al desenvolupament dels àmbits considerats estratègics per ambdues parts, principalment els relacionats amb l’ecotecnologia, les solucions urbanes, l’open government, l’open data i el model de ciutat intel·ligent per tal d’afavorir l'emprenedoria i la nova economia de la innovació i el coneixement.

La primera iniciativa que es posarà en marxa en el marc d’aquest conveni és la realització del curs superior universitari de postgrau Smart Social City, estratègies i processos d’innovació. L’objectiu és implementar un model d’innovació social que faciliti el disseny de plans d’acció transversals que integrin la visió social en l’àmbit de les smarts cities. El curs s’adreça a graduats, llicenciats i professionals amb especial interès en aquest àmbit i a tècnics de l’Administració pública que treballin en el desenvolupament de projectes d’smart city de dimensió social. El curs es farà entre els mesos de març i juny de l’any vinent.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios