www.elllobregat.com
Or, plata i bronze per rebre els tres reis mags a L’Hospitalet

Or, plata i bronze per rebre els tres reis mags a L’Hospitalet

lunes 29 de diciembre de 2014, 17:54h
Les carrosses combinen elements dels continents de procedència dels tres Reis amb el color dels metalls preciosos
Passat el Tió i les festes de Nadal, els més petits ja pensen en els Reis Mags que arribaran d’Orient la matinada del 5 de gener amb infinitats de sorpreses i bons regals. Pels que s’hagin portat bé, és clar. L’Hospitalet, la segona ciutat amb més població de tota Catalunya, tornarà a rebre com mereixen als tres protagonistes de la nit: Melcior, Gaspar i Baltasar. La ciutat ja està preparada per una nova cita amb els tres Reis Mags, cita que començarà a les 17 hores a la plaça de Francesc Macià, a Santa Eulàlia.

L’alcaldessa Núria Marín rebrà allà mateix Melcior, Gaspar i Baltasar i els lliurarà la clau que obre les portes de totes les llars de la ciutat perquè puguin deixar els regals demanats pels nens i nenes de L’Hospitalet. Les carrosses sortiran de la plaça de l’Escorça a les 17.30 hores i recorreran els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, fins arribar a la plaça de l’Ajuntament cap a les 19.30 hores. Enguany, el denominador comú de les tres carrosses seran els metall preciosos per excel·lència: l’or, la plata i el bronze.

Obrirà la comitiva reial la carrossa de l’Estrella d’Orient, que és la guia lluminosa que condueix els Reis fins a L’Hospitalet, envoltada d’estrelles blaves i blanques. Seguint l’estrella, la carrossa del rei Melcior, procedent d’Europa, està decorada amb tons daurats i vermells i duu com a present un cofre ple d’or. El tron és recobert d’or brillant. El rei Gaspar, procedent d’Àsia, fa la seva aparició acompanyat dels seus patges i amb el present que consisteix en encens que crema dins d’un recipient de fang. La plata és la protagonista de la carrossa. El tron del rei evoca la ruta de la seda amb colors magenta i verd aiguamarina. El rei Baltasar fa la seva aparició després d’un llarg viatge des de l’Àfrica amb la mirra com a present. L’element que més destaca a la carrossa és el bronze. El tron és representat per un gran escut que recorda les diferents cultures de les tribus africanes. Els colors utilitzats són el groc i el turquesa.

Diferents comparses acompanyaran les carrosses reials. Tancarà el seguici la carrossa dels carboners, representada per una mina de carbó, a càrrec de la coordinadora de diables de la ciutat Tro. Animaran també el seguici reial l’associació cultural El Drac d’Or, la banda de música Amics de la Música de Bellvitge, la banda de música de la Cofradía 15+1 i la Colla Jove Castellers L’H. Com cada any, hi participen també la Creu Roja, els bombers, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i els Voluntaris de L’Hospitalet, entre altres col•lectius.

En total, tres Reis, 48 patges i les mencionades entitats locals que s’encarregaran de llençar fins a 4.000 quilos de caramels, aptes per al consum d’infants celíacs. Quatre tones de caramels per respondre a la gran implicació ciutadana en cites com aquesta: l’any passat, s’estima que fins a 48.000 persones van assistir a la recepció dels Reis més esperats per tots els infants.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios