www.elllobregat.com
Cornellà també tindrà el seu Mercat de Pagès
Ampliar

Cornellà també tindrà el seu Mercat de Pagès

miércoles 14 de enero de 2015, 12:32h
El 18 de gener, la ciutat amb més població del Baix estrenarà el seu primer Mercat de Pagès amb productes del Parc Agrari a Can Mercader
Molts són els municipis del Baix que ja tenen un Mercat de Pagès amb productes del Parc Agrari. Faltava, però, el més gran, el que més població té. Després de El Prat, Viladecans o, fins i tot, L’Hospitalet, ciutat sense terres agrícoles, Cornellà tindrà a partir d’aquest 18 de gener el seu propi Mercat de Pagès per apropar les fruites i hortalisses de temporada dels productos locals. D’aquesta manera, segons ha fet públic el consistori, es vol dinamitzar el teixit social i econòmic local, alhora que redueix la contaminació pels transports. Com a rerefons, és una nova prova del creixent interès de la ciutadania pels productes de proximitat i de quilòmetre zero.

Cada diumenge de l’any, de 10 a 14 hores, al parc de Can Mercader, tindrà lloc aquesta trobada entre pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat i consumidors. A més, es sumarà a aquesta festa del primer sector un promotor d’aquesta etiqueta ja familiar de productes de km0.

Al Mercat hi haurà 8 parades de productors comarcals i altres exclusivament locals com Tecsalsa, un centre d’ocupació per a persones amb algun tipus de discapacitat; Cervesa Cornèlia, una nova fàbrica constituïda en forma de cooperativa per quatre socis que ja arriben a les 9.000 mitjanes al mes; i Pastinaca, una associació de productors i consumidors de productes agrícoles, amb el seu restaurant El Diván de los Sentidos.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios