www.elllobregat.com
El Baix Llobregat: la comarca dels quatre deus

El Baix Llobregat: la comarca dels quatre deus

Conversa amb Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat

martes 20 de enero de 2015, 19:20h
Perpinyà: "Invertir en el Baix Llobregat és invertir en una de les zones més importants de Catalunya"
Josep Perpinyà és alcalde de Sant Just Desvern pel Partit Socialista de Catalunya i des del novembre, després de la dimissió de Joaquim Balsera, també és el President del Consell Comarcal del Baix Llobregat. El seu càrrec és un dubte durant aquest 2015 i no per la seva bona o mala feina, sinó per la incertesa de la continuïtat del Consell Comarcal arran de l’entrada en vigor de la Llei Estatal sobre la Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals. “Jo crec i confio en la continuïtat del Consell Comarcal perquè aquest ens cada dia demostra la seva necessitat d’existir-hi. El Consell Comarcal desenvolupa molts serveis i molts projectes a favor de la ciutadania que en aquests moments, alguns ajuntaments no es poden permetre. A més, en aquests moments hi ha una necessitat d’unitat a la comarca i el Consell Comarcal és l’únic organisme que garanteix la cooperació dels 30 municipis que conformen el Baix Llobregat.”

Reduir les taxes d’atur i reactivar l’economia són algunes dels reptes de futur del Baix Llobregat durant aquest 2015. Amb 63.320 persones sense feina a la comarca i amb una taxa del 14’9%, Perpinyà assegura que “el Consell Comarcal desenvoluparà al llarg d’aquest any polítiques de promoció econòmiques i plans d’ocupació. De fet, s’acaba de presentar un projecte per col·locar laboralment 70 joves aturats en plans d’ocupació relacionats amb el turisme o la restauració”. El turisme és un actiu del Baix Llobregat “però no és la solució dels nostres problemes. La indústria, tot i que s’ha reduït, es manté, però hem de cuidar les empreses més enllà d’un sector determinat com pot ser la indústria o el turisme. Tenim equipaments i projectes que ho intenten, com Innobaix; però també hem de fomentar les exportacions”.

Les inversions en infrastructures també són un punt destacat en aquest 2015. “Invertir en el Baix Llobregat és invertir en una de les zones més importants de Catalunya. El Baix Llobregat representa quatre deus. El Baix Llobregat som el 10% de la població catalana; el 10% del PIB de Catalunya; aglutinem el 10% de les empreses afincades en el territori català i també registrem el 10% dels contractes salarials”. A banda del inici del funcionament de la L9 o del inici de les obres en el Port de Barcelona, “ara s’està parlant de la prolongació de la Diagonal fins la Zona Esportiva del Barça a Sant Feliu. Projectes com aquests són els que necessitem perquè l’entrada a Barcelona no pot ser una autopista, ha de ser una entrada més tranquil·la i urbana i el Baix Llobregat ha d’estar present en aquest nou aparador”. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios