www.elllobregat.com
El Baix Llobregat, el millor atractiu poliesportiu

El Baix Llobregat, el millor atractiu poliesportiu

martes 20 de enero de 2015, 21:36h
D’entre la infinitat d’adjectius que defineixen el Baix Llobregat, complexa i heterogènia serien dos dels més adequats. I no en la connotació negativa de quelcom enrevessat i complicat, sinó ben al contrari com una comarca rica i completa amb una varietat de possibilitats enorme de nord a sud i a ambdós costats del Llobregat.
També en el món de l’esport i en la seva gama de possibilitats. Per aquest motiu, pel 2015, el Baix Llobregat s’erigeix com a una excel·lent destinació per practicar turisme esportiu.

El turisme -fonamental econòmicament per les actuals societats modernes- es mou donant bandades en base a les modes dels ciutadans: hem conegut l’auge del turisme rural, del turisme vinícola, turisme familiar o infantil, també gastronòmic; fins i tot, aquesta capçalera ha parlat de necroturisme, una modalitat cada cop més comuna entre els aficionats a veure tombes, panteons i cementiris peculiars. En aquest sentit, el turisme també és un bon aliat de l’esport, tot i que, com en els altres tipus, s’ha de tenir una oferta base de qualitat. I el Baix Llobregat la té. La té en futbol -acull la Ciutat Esportiva Joan Gamper del F.C Barcelona i el Power 8 Stadium del RCE Espanyol- però, sobretot, en la secció poliesportiva, fet que respon, precisament, a aquest caràcter heterogeni del Baix.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha recopilat tota l’oferta esportiva possible arreu de la comarca en un nou Catàleg que ofereix un gran número d’equipaments esportius d’alta qualitat, molts dels quals promouen equips que participen en competicions professionals. Aquest Catàleg es va presentar abans d’acabar l’any en un acte organitzat al camp de l’Espanyol, a Cornellà, on va coincidir tota la cúpula del Consell Comarcal, encapçalada pel seu president, Josep Perpinyà, i del Consorci de Turisme, amb la coordinadora, Laura Garcia al capdavant.

Acadèmia Sánchez-Casal, la millor d’Europa
El tennis és un dels esports on, tradicionalment, els esportistes nacionals han gaudit de més èxit. Per aconseguir-ho, es fonamental tenir una bona escola i apostar per la formació. Situada al Prat de Llobregat, l’Acadèmia Sánchez-Casal ha estat reconeguda com la millor acadèmia de tennis d’Europa. Amb agents per tot el món, és una autèntica Masia del tennis, gràcies al seu centre d’entrenament d’alt rendiment que disposa d’un sistema únic de formació establert per ‘coaches’ de reputació mundial.

L’Accentennis de Cornellà i Sant Joan Despí (gestionats per la Federació Catalana de Tennis) són l’altre pilar fonamental d’aquest esport a la comarca, gràcies en part a la seva privilegiada situació. De fet, Sant Joan Despí ha organitza habitualment campionats de Catalunya i d’Espanya, com el que es va celebrar recentment i per on van passar jugadors com Albert Ramos Montañés, Roberto Carballes o Sílvia Soler i Lara Arruabarrena, en femení.

Pel que fa altres esports relacionats amb la raqueta, el pàdel està d’enhorabona amb l’estrena del parc de pàdel més important de Catalunya, amb 14 pistes situades també a El Prat, gràcies a la iniciativa d’Eduard Bainad, campió de Catalunya diversos anys.

L’Àgora Internacional School Barcelona de Sant Esteve Sesrovires o el Bruguera Tennis Academy Top Team de Santa Coloma de Cervelló completen l’oferta tennística d’alt nivell al Baix.

Castelldefels, destinació turística
Entre el record d’aquelles sensacionals Olimpiades de 1992, sempre quedarà el gran Canal Olímpic de Castelldefels, ciutat reconeguda a Catalunya amb la marca Destinació Turística Esportiva, insígnia que entrega la Generalitat. Construït l’any 1990, és un centre especialitzat en activitats ludico-esportives i competitives per a grups des de quinze fins a mil persones. I és que la seva oferta és amplíssima: des dels habituals d’aigua com piragüisme, esquí nàutic, rem, windsurf, fins a altres propostes com tir amb arc, golf o triatló, entre moltes altres.

Entitats capdavanteres
La gran qualitat de les instal•lacions i l’aposta dels municipis del Baix Llobregat per l’esport deixa equips de referència, des del futbol com a la resta de seccions. És un exemple la UE Cornellà, recent ascendit a Segona Divisió B, categoria que comparteix amb el CE L’Hospitalet, i on l’AE Prat (ara a Tercera) ha estat dos anys amb els millors equips de Catalunya, València i Balears. També en categoria femenina amb el Levante Las Planas de Sant Joan Despí, o l’Associació Esportiva Vallirana – Femení sènior, en aquest cas, de futbol sala. Parlant de dones, impossible oblidar-se de l’Esportiu Castelldefels d’Handbol, jugant a Divisió d’Honor, la màxima categoria.

En bàsquet, el Bàsquet Cornellà ha estat un dels històrics, sens dubte, durant molts anys filial del F.C Barcelona i d’on van sortir els germans Gasol. Cal destacar també el Club Bàsquet Prat, a la LEB Or, després de deu anys com a filial del Joventut de Badalona, un projecte que ha servir per passar de la lliga EBA a la segona màxima categoria.
Això a la llista d’esports més tradicionals. Però és que Sant Boi és considerada ciutat bressol del rugby i Cornellà, per exemple, té una autèntica Masia de l’atletisme. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios