www.elllobregat.com
La Secretaria General de l’Esport s’adherirà a la Setmana Europea
Ampliar

La Secretaria General de l’Esport s’adherirà a la Setmana Europea

martes 20 de enero de 2015, 21:45h
Impulsada per la Comissió Europea, la iniciativa tindrà lloc per primera vegada el proper mes de setembre
El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, va presidir la 3a Jornada Internacional de Promoció de l’Activitat Física, organitzada per la Secretaria General de l’Esport (SGE), en la qual unes 150 persones van conèixer diverses experiències d’èxit en què l’activitat física és una eina terapèutica efectiva. La conferència magistral va anar a càrrec de Paola Ottonello, responsable de comunicació de la Unitat d’Esport de la Comissió Europea, que va anunciar la celebració de la Setmana Europea de l’Esport per a la segona setmana de setembre del 2015, a la qual la SGE s’adherirà.

La Sala d’actes del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, va acollir la jornada “Activitat física: eina terapèutica no farmacològica”, una activitat inclosa en el Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF), que va inaugurar Ivan Tibau i Josep Lluís Vilaseca, president de la Fundació Agrupació, amb la presència del Dr. Josep Antoni Gutiérrez, cap de la Unitat de Medicina de l‘Esport del Consell Català de l’Esport, i la Dra. Mariona Violán, coordinadora del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física.

Ivan Tibau es va felicitar que “les inquietuds que tenim a la Generalitat en el marc de la promoció de l’activitat física són les mateixes que als països europeus”, a la vegada que va reiterar el compromís del Govern en “aconseguir que l’activitat física sigui un eix fonamental del nostre país”, mitjançant els programes inclosos en el PNPAF per combatre el sedentarisme. Josep Lluís Vilaseca, per la seva banda, va celebrar que jornades d’aquest tipus “donen més arguments de tot el que aporta l’activitat física”.

En la seva interessant conferència, Paola Ottonello va explicar els detalls de la Setmana Europea de l’Esport, que tindrà lloc als diversos Estats membres. Es tracta d’una campanya flexible per tal de promoure l’activitat física en els centres laborals, educatius, a l’aire lliure i en clubs, amb un acte principal centrat en un vessant com la igualtat de gènere, l’esport base, etc. i que tindria el suport d’un equip d’ambaixadors, ja siguin esportistes o famosos, que ajudarien a promoure les accions organitzades a cada Estat. “Volem que tingui continuïtat i que sigui un llegat, amb la finalitat d’integrar l’activitat física a la vida diària”, va dir Ottonello.

D’altra banda, Ottonello va alertar de la “situació dramàtica” que Europa viu quant a la inactivitat, ja que, segons l’Euro baròmetre de 2014, el 42% dels europeus (i un 54% a Espanya) mai realitzen activitat física, xifres que la Unió Europea vol rebaixar amb un pla de treball centrat en la funció social, educativa i econòmica de l’esport, aprofitant que l’esport “té cada cop més incidència” des del tractat de Lisboa del 2007. La segona part de la jornada es va centrar en les iniciatives que porten a terme entitats i institucions utilitzant l’activitat física com a eina terapèutica. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios