www.elllobregat.com
Collserola, protegit i d’ús social
Ampliar

Collserola, protegit i d’ús social

martes 27 de enero de 2015, 19:08h
L’AMB aprova un pla que amplia la protecció de l’actiu ecològic d’aquest territori metropolità que trepitja quatre municipis del Baix Llobregat
Nou objectius i 21 línies estratègiques d’actuació. Aquesta és l’estructura del nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i el Paisatge que avui ha aprovat el Consell Metropolità de l’AMB per ampliar la protecció del Parc de Collserola.

Després d’analitzar aspectes com l’estat i l’evolució dels valors ecològics, el seu context social i econòmic i el plantejament territorial, sectorial i urbanístic vigent, l’Àrea Metropolitana –en col•laboració amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consorci del Parc i Barcelona Regional-, el resultat és tot un seguit d’objectius a tenir en compte.

Mantenir i millorar les condicions ambientals, la seva biodiversitat, els hàbitats i els processos ecològics; millorar les condicions de les vores i facilitar l’accés als usuaris; gestionar de forma sostenible l’ús social del parc; fomentar l’economia verda; aprofundir en la recerca de Collserola; mantenir i millorar el patrimoni arquitectònic, històric i cultural; modular convenientment el paisatge i minimitzar els impactes; establir un model de gestió activa i directa entre sector públic i privat; i apostar per un instrument de regulació obert, flexible i canviant al territori i a la societat. Aquests són els nou objectius principals que marcarà el treball dels diferents actors implicats a partir del nou Pla.

Pel que fa les diverses actuacions que es faran, en destaquen, des del punt de vista ambiental i ecològic l’inventari exhaustiu de totes les formes de vida que tenen a Collserola el seu hàbitat i l’impuls de la gestió del cicle integral de l’aigua dins del Parc. Des del punt de vista social, es revisarà els accessos actuals i millorarà la xarxa de camins pel seu lleure, de manera que Collserola esdevingui un espai de salut i benestar.

Novament, igual que amb altres plans anteriors, la ciutadania ha tingut un paper actiu en la redacció d’aquest PEPNat. I és que la Secretaria Tècnica ha mantingut diverses reunions amb experts de diferents àmbits, així com tècnics de les administracions competents en el parc, regidors d’ajuntaments i altres personalitats. De fet, ara, un cop aprovat el Pla, es tornarà a obrir un cicle de reunions de participació ciutadana per recollir opinions, peticions i altres suggeriments.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios